Üç Tarz-I Siyaset... Üç Tarz-I Siyaset...
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Hiçbir senaryo milletle aramıza giremeyecektir. Dahili ve harici hiçbir odak Türkiye’yi bütün unsurlarıyla renkleriyle bir bütün olarak sahiplenmemize engel olamayacaktır. Hiçbir cinayet şebekesi bizi hukuktan, adaletten, hakkaniyetten merhametten uzaklaştırmayacaktır.” dedi.

AK Parti'nin Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir konuşma yaptı.

İlk günkü aşkla ve şevkle milletin hizmetinde olduklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Hiçbir senaryo milletle aramıza giremeyecektir. Dahili ve harici hiçbir odak Türkiye’yi bütün unsurlarıyla renkleriyle bir bütün olarak sahiplenmemize engel olamayacaktır. Hiçbir cinayet şebekesi bizi hukuktan, adaletten, hakkaniyetten, merhametten uzaklaştırmayacaktır. AK Parti siyaset hayatında pek çok güzel gelenek başlattı. Birisi de istişare toplantılarıdır. Siyasetimizin esası istişaredir. AK Partinin hizmet erleri olarak bizler yılda en az bu formatta 2 kez bir araya gelir hem muhasebemizi yapar hem güç tazeleriz. 2001’da Afyon’da yola çıkarken kurucu genel başkanımız bu hareketi ortak akıl hareketi olarak ilan etmişti. Evet akıllarımızı birleştireceğiz. Emeklerimizi birleştireceğiz. Ama en önemlisi gönüllerimizi birleştireceğiz. Milletin gönlü ile buluşup en doğru istikamette, yola devam edeceğiz. Bu bizim geleneğimizde mayamızda da var. Biz her konuda istişareyi zaruri görüyoruz. İstişare dostunun kardeşinin aklını önemsemektir. İstişare birlikte düşünmektir.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizi milletimizi hedef alan operasyonlara, ameliyatlara, büyük bir kararlılıkla karşı durduk. Kaosa geçit vermedik. AK Parti’yi zayıflatarak Türkiye’yi zayıflatmak isteyenlere hiçbir fırsat vermedik. AK Parti’yi de, Türkiye’yi de gönül coğrafyamızda zaafa uğratmadık. 7 Haziran günü Konya’dan Ankara’ya geldiğimde bizim bir ümitsizliği ye’se kapılmamızı bekleyen çok fırsatçı çevreler olduğunu bir kez daha müşahede ettim. Genel merkezimizin balkonunda yaptığım konuşmada 'başımız öne eğilmeyecek, şimdi daha öncekinden daha vakur bir şekilde başımızı dik tutacağız ve milletimizin mesajının gereğini yapacağız' demiştim. Bu ne mübarek topluluktur ki 7 Haziran akşamı başımızı önümüze eğmemizi bekleyenlere en güzel cevabı verdi ve bütün bu kritik süreci hiçbir fire vermeden başı dik vakur bir şekilde atlattı. Bir kez daha diyorum ki başımız hiçbir zaman önümüze eğilmeyecek Allah’ın izniyle.”

Editör: TE Bilisim