CHP’li Özgür Özel’in “Arapça” açıklamasına tepkiler çığı gibi büyüyor!

CHP’NİN ARAPÇA MERAKI TAM BİR AKIL TUTULMASIDIR!

AKP’li Belediye başkanından Suriye sorununa çözüm önerisi AKP’li Belediye başkanından Suriye sorununa çözüm önerisi

Arapçanın Kuran dili olması Arapçayı kutsal dil yapmaz.Her milletin dili kutsaldır.Sadece Arapça kutsal Dil olsa bütün dinler Arapça inerdi.Ebu Cehil, Ebu Leheb,Ebu Süfyan, Yezid, Muaviye vb Arapça konuşuyordu.Müslümanlık dışında Dinlere mensup milyonlarca Arap vardır. Arapça yazmak konuşmak hiç kimseyi yada Dili kutsal yapmaz.Kuranın Arapça inmesi Arapçayı hiç bir dil karşısında imtiyazlı kılmaz.Arapçanın Türkçe karşısında hiç bir imtiyazı olamaz.İslamdan önceki dinler kavimlere İslam tüm insanlığa inmiştir.Burası Türkiye dilimiz Türkçedir. Bırakın bu Arapça İngilizce vb merakını, kutsal dil olacaksa bu dil tüm diller gibi Türkçe’de kutsal dildir.Diller değil Dinler kutsaldır.Türkçe giderse Türkiye gider.

Sabri ŞENEL - Siyaset Bilimci

ARAPÇA KUR’AN DİLİ DEĞİLDİR

Arapça Kur’an dili değildir; Kur’an Arapça’dır, o kadar. Arapça yazan tabelalar da ayet-i kerime değildir ki haklı olarak kaldırıldığında Türk halkı incinsin. Cehaletin hangi yanını düzelteceğimizi şaşıyorum. Kayıtsız, küreksiz, vergisiz tabela sırf Arapça olduğu için mi dokunulmaz? Türkçe yazınca dokunulur mu? Sen hangi ülkenin muhalefet liderisin? Aklın başında mı? Bu muhalefet sikletini bu zayıf akıl terazisi ile tartamazken iktidarı nasıl yükleneceksin? Türkiye Cumhuriyeti’nin dili Türkçedir. Halkına Türk milleti denir. Batı dilleri de dahil Türkçe dışında her dil, yabancı dildir. Türkçeye sıradan dil muamelesi yapan her kim olursa, o da bizim için yabancı ve sıradan hükmündedir.

Şunu da eklemezsem eksik kalacak: Torah ( Tevrat) İbranice, İncil Aramice-İbranice-Latince, Kur’an Arapça’dır. Öyleyse dinin bir değil birden çok dili var. Buna göre, ülkemizde bir Arami ya da Yahudi, tabelasını kendi dilinde yazıp dükkan tezgah açsa, belediyeleriniz bunlara haklı olarak karşı çıktığında Türk halkı, din diline saygısızlık yapıyor diye incinecek mi? Nasıl bir mantık , nasıl bir vizyonsuz siyasettir bu?

Prof. Dr. Şahin FİLİZ

Editör: Kerim Öztürk