Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir
Başbakan Binali Yıldırım bugün Birleşik Krallık Avrupa Birliği Bakanı Alan Duncan'ı Meclis’te kabul etti.

Görüşme öncesinde, 15 Temmuz'da yapılan kanlı darbe girişiminde füze ile vurulan TBMM'deki hasarı inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Bakan Duncan, Bir hükümet üyesi ve milletvekili olarak, Birleşik Krallık parlamentosuna yönelik böyle bir saldırı meydana gelse, her milletvekilinin Türk parlamenterlerle aynı infiali hissedeceğini belirtti.

Bakan Duncan, Birleşik Krallık Hükümeti ve halkı adına Başbakan Yıldırım’a bu kalkışma girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için başsağlığı diledi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere, Türk halkına terörist darbecilere karşı gösterdiği feraset ve cesaret nedeniyle tebriklerini ileten Bakan Duncan, Birleşik Krallık hükümetinin bu mücadeleye destek verdiğini bildirdi.

Dost ve müttefik Birleşik Krallık Hükümetine Türkiye’nin ve Türk milletinin maruz kaldığı saldırıya karşı gösterdiği dayanışma için Bakan Duncan’a teşekkür eden Başbakan Yıldırım, Fethullahçı Terör Örgütü'ne karşı alınmakta olan tedbirler hakkında bilgi verdi. Yıldırım, mücadelenin demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde kararlılıkla yürütüleceğini, bu konuda Batı kamuoyunda FETÖ yandaşlarınca yaratılmaya çalışılan yanlış algılara prim verilmemesi gerektiğini, Meclisimizin ve Hükümetimizin aldığı kararların eksiksiz uygulanacağını, son olarak alınan OHAL kararı çerçevesindeki hedeflenen neticelerin alınması sonrasında, bu uygulamanın sona erdirileceğini ifade etti.

AB Bakanı Duncan, ülkesinin desteğini bir kez daha ifade ederek, güçlü bir ortak ve müttefik olarak gördükleri Türkiye’nin güvenlik ve istikrarına verdikleri önemi vurguladı.
Cihan

Editör: TE Bilisim