Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir
Şırnak’ın Silopi ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 30 yaşındaki Aysel Şolcun’un organları başka insanlara hayat verecek. Organlarının, organ nakli bekleyen 3 hastaya nakledileceği öğrenildi. Aysel Şolcun’un ağabeyi Halil Şolcun, kardeşinin organları ile başka insanların sağlığına kavuşmasından mutlu olacağını söyledi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ikamet eden Aysel Şolcun, ekmek almaya giderken, bir kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Önce Silopi Devlet Hastanesi ardından Cizre İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şolcun, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kızlarının beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrenen ailesi, organlarını bağışlama kararı alıp, durumu doktorlara bildirdi.

Devlet Hastanesi Başhekimliği, Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek, durumu bildirdi. Bunun üzerine, Bakanlığın talimat verdiği Malatya Karaciğer Nakli Enstitüsü Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Merkezi ekibi, özel bir uçakla Cizre’ye gelerek, Şolcun’un karaciğer ve iki böbreğini aldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan genç kızın ağabeyi Halil Şolcun söyle konuştu:
“3 kişinin kardeşimin organları ile yaşayacağından dolayı seviniyorum. Çünkü 3 kardeş kazanıyorum. Benim kardeşim şu anda makineye bağlı bir şekilde organ bağışı için bekleyebilirdi. Bunu göz önünde bulundurarak organlar toprak altında çürüyeceğine üç kişiye hayat versin dedik ve böyle bir karar aldık. Aldığımız bu karardan dolayı mutluyuz ve bunun da organ bağışı için başka insanlara örnek olmasını istedik. Çünkü bu olay herkesin başına gelebilecek bir olay ve gün gelir herkese organ lazım olabilir. Vatandaşlardan da isteğimiz organ bağışı konusunda duyarlı olmalarıdır.”Cihan

Editör: TE Bilisim