Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Hayırsever Türk insanının Ramazan yardımları Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Dominikli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yetimhanede dağıtılan yardımlar için görevliler, ‘bu çocukları Türk insanı mutlu etti; Allah da onları mutlu etsin’ şeklinde dua etti.

Latin Amerika kıtasında bir ada ülkesi olan Dominik Cumhuriyeti’nde bu yıl ikinci defa Anadolu’nun fedakâr insaninin gönderdiği gıda yardımları 800 aileye ulaştırıldı. Türkiye’den binlerce kilometre uzakta bulunan ada ülkesinde yardımlar üç şehirde, sekiz farklı bölgede dağıtıldı. Yardımlarının dağıtımını Dominik’te faaliyette bulunan Ufuk Vakfı ve Dominikli gönüllüler organize etti.

Dağıtım yapılan dört yetimhaneden biri olan İsa’nın Kalbi Çocuk Evi sorumlusu Bayan Sor Clara, çok mutlu olduklarını söyledi. Yetimhanede otuz çocuğun kaldığını bildiren Bayan Clara, bu çocukları Türk insanı mutlu etti; Allah da onları mutlu etsin şeklinde dua etti. Gıda paketleriyle beraber çocuklar için hazırlanmış olan seker, çikolata ve oyuncaktan oluşan hediyeler de yetimlere verildi.

Almanya’da doğup Dominikli bir bayanla evlenerek Dominik Cumhuriyeti’ne yerleşen Yüksel Savcı ve eşi de dağıtım faaliyetine gönüllü olarak katıldı. Yıllarca bu ülkede yasayan Yüksel Savcı, anavatanından gelen yardımları yüzlerce Dominikli aileye ulaştırmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Dominikli eşi binlerce kilometre uzaktan gelen yardımların çok anlamlı olduğunu belirtti.

Yapılan yardımların diğer bir kısmı Başkent Santo Domingo şehrinde bulunan Pentecostal Kilisesi’nde dağıtıldı. Yüz elli ihtiyaç sahibine gıda paketi verildi. Kilise papazi Mario Teofilo yardım almaya gelen çoğu yaşlılardan oluşan Dominiklilere topluca dua yaptırdı. Mutlulukları gözlerinden okunan ihtiyaç sahipleri, Allah’ın Türkiye ve Türk insanını huzurlu ve mutlu yapması için dua etti. Kilise papazi, dünyada yerini dahi bilmedikleri Türkiye’nin bu yardımlarla gönülleri fethettiğini söyleyerek fedakâr Anadolu insanına teşekkür etti.

Ufuk Vakfı avukatı Cesar Pujols da yardımlara gönüllü olarak katildi. Böyle bir organizasyonda görev almanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten avukat, kendisine bu fırsatı veren vakıf yöneticilerine teşekkür etti. Bundan sonar yapılacak vakıf faaliyetlerinde gönüllü olarak bulunacağını söyleyen Cesar, en kısa zamanda fedakâr Türk insanini daha yakından tanımak için Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi.

Ramazan kumanyası yardımları Santo Domingo, Bonao ve Bani şehirlerinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Editör: TE Bilisim