GÜNDEM

Dershanelerle ilgili skandal iddia

AKP hükümetinin aldığı kararla Dershaneleri okula dönüştürme hamlesinin de işe yaramadığı ortaya çıktı. Dershaneler 'Hem okula dönüştürün dediler hem engel çıkarttılar' dedi.


GÜ­VEN­DER Baş­kan Yar­dım­cı­sı Eyüp Kıl­cı, dö­nü­şüm baş­vu­ru­su ka­bul edi­len 726 ku­ru­ma Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­’nın (MEB) “Te­mel li­se olu­r” ona­yı­nı he­nüz ver­me­di­ği­ni açık­la­dı.

Bugün gazetesinden Fatma Eren'in haberine göre, ba­kan­lı­ğın mü­ra­ca­at­la­rı ele­mek ama­cıy­la ba­ha­ne­ler üret­me­ye baş­la­dı­ğı­nı ifa­de et­ti. ME­B’­in 28 Şu­ba­t’­ta özel okul iş­lem­le­ri ile il­gi­li va­li­lik­le­re ge­nel­ge gön­der­di­ği­ni ak­tar­dı. Ge­nel­ge­de okul­la­rın na­sıl ola­ca­ğı­na da­ir bil­gi­le­rin yer al­dı­ğı­nı an­la­tan Kıl­cı, “Ne­re­den ne yap­sak da ele­me yap­sak di­ye dü­şü­nü­yor­lar. Çün­kü her­kes mec­bu­ri­yet­ten dö­nü­şüm is­te­ye­cek. Or­ta­ya çı­ka­cak kao­su ön­le­mek için ha­re­ke­te geç­ti­le­r” de­di.

MÜ­RA­CA­AT VAR SES YOK

Dö­nü­şüm için dör­dün­cü mü­ra­ca­at­la­rın alın­dı­ğı­nı ha­tır­la­tan Kıl­cı, ku­rum­la­rın onay için ka­pı­da bek­le­til­di­ği­nin al­tı­nı çiz­di. Va­li­lik­le­re gön­de­ri­len Özel Okul İş­lem­le­ri Ge­nel­ge­si­’n­de oda de­ği­şik­li­ği­nin bi­le ba­ha­ne ola­rak su­nul­du­ğu­nu sa­vun­du. Kılcı “Bakanlığa belirttilen bina planında odanın birini plan dışı kullanmak bile suç. Bu yapılan bahane bulmadır" diye konuştu.

TEOG MAĞDURU LİSEYE GİDECEK

Te­mel li­se­le­rin TE­OG mağ­du­ru öğ­ren­ci­ler için bir avan­taj ola­ca­ğı­na dik­kat çe­ken Kıl­ca, iyi bir li­se ka­za­na­ma­yan ve mes­lek li­se­si­ne git­mek zo­run­da ka­lan öğ­ren­ci­le­rin dö­nü­şen ders­ha­ne­le­ri ter­cih ede­ce­ği­ni vur­gu­la­dı. Kıl­cı, "Dö­nü­şüm öğ­ren­ci­le­ri li­se fır­sa­tı su­na­cak" di­ye ko­nuş­tu.