Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'ndan bugün peş peşe son dakika haberleri geliyor. Teröristlerin kale gibi gördüğü ve yığınak yaptığı hakim tepedeki şehir hastanesi civarında çatışmalar sürüyor. Çatışmalarda 4 asker şehit oldu, bazıları ağır 15 asker yaralandı. Çok sayıda teröristin öldürüldüğü bildiriliyor. El Bab'ta çatışmalar sürüyor. Ayrıntıları aktaracağız...

Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından... Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından...

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre El Bab ve civarında süren çatışmalarda Özgür Suriye Ordusu'na destek veren Türk Silalı Kuvvetleri unsurlarından 4 asker şehit oldu, bazıları ağır olmak üzere 15 asker yaralandı. 

YARALI TERÖRİSTLERİ KAÇIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre bugün sabah 10:00- 11:30 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait savunma mevzileri ve barınma yerleri ağırlıklı olmak üzere toplam 24 hedef vurularak imha edildi. Harekât neticesinde yapılan ilk tespitlere göre 40'ın üzerinde DEAŞ terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Bölgede çok sayıda DEAŞ'lı teröristin de yaralı olduğu ve diğer teröristlerce tahliye edilmeye çalışıldığı gözleniyor.

AĞIR YARALI ASKER ŞEHİT OLDU

El Bab ve civarında süren çatışmalarda ağır yaralanan 1 asker de kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışmalarda şehit sayısı 4'e, yaralı sayısı 11'den 15'e yükseldi. Çatışmaların El Bab merkezde bulunan ve uzun süredir hastane özelliğini yitirip teröristlerin barınma ve silah/cephane deposu haline getirdiği büyükşehir hastanesi civarında sürdüğü bildiriliyor. Hastanenin bulunduğu bölgenin teröristlerce yoğun şekilde korunduğu ve El Bab'a hakim bir tepede bulunduğu belirtiliyor.

TERÖRİSTLERİN KALESİ GİBİ

DEAŞ'ın sözde kalesi haline getirdiği eski şehir hastanesi civarında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Teröristlerin yuvası haline gelen hastane bölgesinde büyük ölçüde kontrolün sağlandığı bildiriliyor. Hastanenin bulunduğu hakim tepenin alınması durumunda teröristlerin El Bab'taki hakimiyeti büyük ölçüde kırılmış olacak. Bu nedenle teröristlerin burayı vermemek için yoğun şekilde canlı bomba ve patlayıcı yüklenmiş araçları kullanmaya çalıştığı bildiriliyor.

Hava saldırılarında teröristlere ait 4 bomba yüklü araç da içindeki teröristlerle birlikte havaya uçuruldu.

(Kaynak: Hürriyet)



Editör: TE Bilisim