Giden Gitmiştir… Giden Gitmiştir…
 Mersin'de uzun süre uyuşturucu kullandıktan sonra tedavi olarak kurtulan Ahmet Koçak isimli genç, kendi imkanları ve hayırseverlerin de desteği ile Devlet Hastanesi yanında mescit açtı. Koçak, amaçlarının hasta ve hasta yakınlarının ibadetlerini rahat bir şekilde yapmaları olduğunu söyledi.

Mersin'de yaşayan 2 çocuk babası Ahmet Koçak (39), küçük yaşta başladığı uyuşturucu kullanımını, Sağlık Bakanlığı'nın da desteği ile gördüğü tedavi ardından 14 yıl sonra bıraktı. Koçak, tedavi sonrası eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de desteği ile Mersin Devlet Hastanesi'ndeki taşeron firmada temizlik işçisi olarak çalışmaya başladı. Kendi düştüğü uyuşturucu batağına başka gençlerin düşmemesini isteyen Koçak, Mersin Devlet Hastanesi'nin yan tarafında bulunan ve madde bağımlılarının mekanı haline gelen bir yeri mescit yapmak için petrol istasyonu olan sahibinden izin istedi. Mekan sahibinin 'olur' demesi ile sevinen Koçak, çevrede bulunan vatandaşların ve hastane yönetiminin de desteği ile içini döşeyerek, hasta ve hasta yakınlarının ibadetlerini rahatça yapabilecekleri bir mekan haline getirdi. Amaçlarının, hasta ve hasta yakınlarına ibadetleri rahat yapabilmeleri için yardımcı olmak olduğunu ifade eden Koçak, günde 5 vakit çok sayıda müminin burada Allah'a ibadet ettiğini söyledi.

Bazı insanların ise namaz sonrası Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar ettiğini anlatan Koçak, mescidi açtıkları için birçok kişi ve kurumdan olumlu tepkiler aldıklarına dikkat çekti. Uyuşturucu kullanan ya da kullanma aşamasında olan gençlere de seslenen Koçak, "Ben eskiden uyuşturucu kullanıyordum ama tedavi olarak bıraktım. Uyuşturucu kullananlar bıraksınlar, kullanma aşamasında olanlar ise başlayıp hayatlarını karartmasın." dedi.

Editör: TE Bilisim