Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, partisinin Bandırma İlçe Başkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasında, Biyogüvenlik Kurulu'nun hayvan yemlerine GDO serbestisi getirilmesine tepki gösterdi.

Tüketicilerin, GDO'lu yemle beslenen hayvanlardan elde edilen gıdalara mahkum edilerek sağlıklarının risk altına atıldığını belirten Havutça, Biyogüvenlik Kurulu'nun bu kararıyla Türkiye'de, tüketicilerin sağlıklı ve güvenli gıdaya erişim hakkı ile hayvan sağlığının ayaklar altına alındığını söyledi. Havutça, Biyogüvenlik Kurulu'nun kararıyla Türkiye gibi dört mevsimi yaşayan, tarıma çok elverişli bir coğrafyada hayvanları besleyecek yeterli yemin yetiştirilmesini sağlamak yerine GDO'lu ithal yeme mahkum edildiğini öne sürdü.
Havutça, bir an önce hayvan ve insan sağlığı için GDO'lu yem ithalatı ve tüketimine son verip, ülke topraklarında sağlıklı ve yeterli yem üretimine başlanacak tarım politikalarını üretmesini istedi. Havutça, partilerinin yetkili organlarında konuyu görüşerek Biyogüvenlik Kurulu'nun hayvan yemlerine GDO serbestisi getirilmesine yönelik kararın iptali için Danıştay’a dava açacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim