İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
Terör örgütü DHKP-C’nin Devrimci Memur Hareketi (DMH) oluşumuna yönelik İzmir, Antalya ve Aydın’da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 13’ü öğretmen 15 kişi adliyeye sevk edildi. Gözaltına alındıktan sonra 2 aylık bebeği olduğu için serbest bırakılan öğretmen S.K. de sabah saatlerinde evinden adliyeye götürüldü. İzmir’deki şüphelilerden 11 kişinin, üç günlük gözaltı süresince DMH Ege Bölge sorumlusu olduğu öne sürülen 15 yıllık öğretmen H.A.’nın, talimatıyla açlık grevi yaptığı ve polise ifade vermedikleri öğrenildi. H.A’nın ayrıca Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’ne düzenlenen bombalı saldırıdan sonra, “Arkadaşlarımız büyük iş başardı.” şeklindeki konuşmalarının da teknik takibe takıldığı belirtildi.

İzmir Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, DMH yapılanmasına yönelik bir yıl önce teknik ve fiziki takip başlattı. Geçen salı sabahı, İzmir başta olmak üzere Antalya ve Aydın’da önceden belirlenen 10 adrese operasyon düzenlendi. İzmir’de 10, Antalya'da 2 ve Aydın'da 3 olmak üzere 13’ü öğretmen 15 kamu görevlisi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgüt dökümanı ve örgüt tarafından hazırlanan "Liseli Devrimci Gençlik Tarihi" isimli kitap ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların, görevli oldukları yaptıkları okullarda terör örgütü DHKP-C’nin propagandasını yaptığı, öğrencilere örgütle ilgili bilgi aktardığı ve bu şekilde eleman kazandırmayı amaçladığı ileri sürüldü. Üniversitelerde yeterli destek bulamayan ve ana hedefinin liseli gençleri kazanmak olduğu öne sürülen terör örgütünün, zanlıları kullanarak bu hedefine ulaşmaya çalıştığı iddia edildi. Çoğu öğretmen olan zanlıların, DMH’nin amaçları kapsamında sendika yönetimlerini ele geçirerek, imkanlarını örgütün emrine verdiği de iddialar arasında yer aldı. Zanlı öğretmenlerin, şehrin çeşitli noktalarında "Halk Cephesi" yelekleri giyerek örgüt adına basın açıklaması ve protesto eylemlerine katıldığının belirlendiği de ifade edildi.

BÜYÜKELÇİLİK SALDIRISINA ÖVGÜ
Zanlılardan H.A.’nın, ABD Büyükelçiliği’ne düzenlenen, bir kişinin öldüğü ve bir gazetecinin gözünü kaybettiği bombalı saldırıdan sonra İstanbul’da katıldığı bir toplantıda, “Arkadaşlarımız büyük iş başardı. Emparyalistleri ülkeden çıkaracağız,” şeklindeki sözlerinin teknik takibe takıldığı bildirildi. H.A.’nın ayrıca gözaltındaki öğretmenlerin maaşlarından aidat adı altında para alıp örgüte aktardığı iddia edildi.

TEHDİTLE AÇLIK GREVİ BAŞLATMIŞ

Gözaltındaki zanlıların, kendilerine verilen kumanyaları yemeyip sadece şekerli su içerek açlık grevi başlattığı, ifade vermediği, bu eylemleri de H.A’nın talimatları üzerine yaptıkları belirtildi. Çoğu öğretmen olan zanlıların ayrıca parmak izlerinin alınmasına da direndiği öğrenildi. 13’ü öğretmen ve iki vergi kontrol memuru olan 15 zanlı adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim