Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Hükümete yakınlığı ile tanınan Soma Holding’in katliamdaki sorumluluğu, başlangıçta havuz medyası tarafından görmezden gelindi. Ancak, ne zaman ki, eleştiriler hükümete yöneldi, havuz medyası tek suçlu olarak onu ilân etmeye başladı.
Resmi rakamlara göre 301 madencinin ölümünün başlıca sorumluları arasında gösterilen Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, hükümeti destekleyen havuz medyası tarafından ilk gün görmezden gelindi. Ancak, takip eden günlerde, şirketin devletle ilişkisi ortaya çıkarak, eleştiriler hükümete yöneltilmeye başlanınca tavır tamamen değişti.

Katliamın ilk günü, Anadolu Ajansı, Twitter’dan takipçilerine, “FLAŞ, Soma Kömür İşletmeleri alınan en yüksek ve sürekli ve denetimde olan tedbirlere rağmen yaşanan kazaya anında müdahale gerçekleştirildi” duyurusu yaparken, Havuz medyası katliamın dördüncü gününden itibaren şirket sahibinin sorumluğuna dikkat çekti. Yeni Şafak, Star, Sabah, Akşam ve Takvim dördüncü gün ilk sayfadan şirket patronu Alp Gürkan’ı katliamın sorumlusu olarak gösterdi. Havuz medyası dün de Gürkan’ı basın toplantısında kullandığı çelişkili ifadelerden yola çıkarak gazete manşetleriyle hedef tahtasına oturtmaya devam etti.

Havuz medyasının şirketin katliamdaki sorumluluğuna dikkat çekerken madendeki denetimlerin etkin bir şekilde yapılmadığı ortaya çıkan devlet yetkililerini sorgulamaması gözlerden kaçmadı.

Taraf

Editör: TE Bilisim