Milli Kültür’den,  Milli Birliğe Milli Kültür’den, Milli Birliğe
İstanbullular, 9 günlük Ramazan Bayramı tatiline gidince şehrin meydanları, sokakları ve gezilecek mekanları turistlere kaldı. İstanbul'un boşalmasını fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, şehri adım adım gezip fotoğraf çekiliyor.
Ramazan Bayramı'nın 9 gün tatil edilmesi en çok turistlerin yüzünü güldürdü. Kabalalık nedeniyle şehrin tadını çıkaramayan yerli ve yabancı turistler İstanbulluların tatile gitmesinin ardından meydanlara döküldü. Günün her saati yoğun olduğu Sultanahmet Meydanı da turistlerin en çok ilgi gösterdiği yer oldu. Normal günlerde kabalalık nedeniyle gezmenin zor olduğu meydan artık çok sakin. Meydanı gezenler ise İstanbul'a dışarından gelen yerli ve yabancı turistler.
Turistler, gerek dolaşarak gerekse fotoğraf çekilerek 9 günlük süreyi en güzel şekilde değerlendiriyor. Ailesiyle beraber Denizli'den gelen Metin Canatar, "Biz Denizli'den geldik buraya. Bilinçli olarak geldik. İstanbul'un boşalacağını biliyorduk. Ve çok rahat bir trafikle karşılaştık. Araç kullanmanın ve İstanbul'un keyfine varıyoruz şu anda. İstanbul'un adeta keyfini çıkarıyoruz. Dün Taksim, Galata Kulesi'ni gezdik bugün de Ayasofya'yı gezeceğiz" dedi.
Sultanahmet Meydanı'nın müdavimlerinden olan kestane satıcısı Zekeriya Gezer ise, "Kalabalık oranı beklediğimizin altında. Masaları da kaldırdılar pek kimse gelmiyor. Yabancı turistler de sabah ve akşam çıkıyorlar. Bu sene böyle gider" dedi.
Cihan

Editör: TE Bilisim