Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyon başlattı. Operasyonda toplam 15 kişi gözaltına alındı. 

Sabah erken saatlerde İzmir ve İstanbul'da önceden belirlenen adreslere eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonda, 2'si İstanbul'da, 13'ü İzmir'de olmak üzere toplam 15 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda 4 adet av tüfeği ile terör örgütü DAEŞ'e ait örgütsel yayınlar ele geçirildi.

CANLI BOMBA EĞİTİMCİSİ !

Gözaltına alınan kişilerin DAEŞ terör örgütü adına faaliyet yürüttükleri, Suriye'ye geçerek terör örgütü adına çatışmalara katıldıkları, Suriye'ye eleman gönderdiklerini iddia edildi. Ayrıca yakalanan şüphelilerin, 2015 yılı içinde Adana ve Mersin HDP İl Başkanlıklarına yönelik bombalı eylem yapan ve canlı bomba olma ihtimaline karşı aranan S.Y.'yi eğiterek çatışma bölgelerine gönderen kişiler oldukları ileri sürüldü. 

Bu kişilerin canlı bomba olma ihtimalide olduğu iddialar arasında. Daha önce yapılan baskınlarda da HDP'li birçok eski vekilde gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kişilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgu işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
Editör: TE Bilisim