Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
İlkokul birinci sınıfa giderken kansere yakalandığı için tedavisi nedeniyle okula ara veren Ali Akgün(15), hastalığı yendikten sonra amcasının girişimleri ile eğitimine yeniden başladı. Hızlandırılmış eğitime alınan Ali Akgün önce özel kursla okuma yazmayı öğrendi, ardından da ilkokul diploması aldı. Şimdi 7'nci sınıfa giden Akgün'ün hedefi okuyup öğretmen olabilmek.

Birinci sınıfa giderken bağırsak kanserine yakalanan Ali Akgün, tedavi olmak için ailesiyle Mardin'den Ankara'ya geldi. Uzun yıllar süren tedavisinin ardından hastalığı yenen Ali, amcasının teşviki ve girişimleri ile tekrar okula başladı. Amca Selahattin Akgün, Ali’nin hasta olmasından dolayı okuyamamasını içine sindiremediğinin altını çizdi. Akgün “Milli Eğitim Müdürü’nün yanına götürdüm. O da bize destek çıktı, hem kıyafetiyle hem de özel desteği ile okumasına yardımcı oldu." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temur, kurs alması yönünde Ali’yi ikna ettiklerini belirterek, "Önce 120 saatlik birinci kademe okuma yazma kursu verildi Ali’ye. Daha sonra ilkokul diploması alabilmesi için 180 saatlik bir kurs daha aldı. Ali, şimdi 7'nci sınıfta eğitim görüyor.” dedi. Okuma yazmayı öğrenip 15 yaşında ilkokula gittiğinin belirten Ali Akgün, "Allah’ın izni olursa okulu bitirdikten sonra liseye gideceğim. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye devam edip öğretmen olmak istiyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim