Siyasette şimdi de güven polemiği başlayacak gibi görünüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a güvenmediklerini ifade etti. “Grup Toplantısı’nda bir kez olsun çık adam gibi bu millete doğruları söyle” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Başbakan’a“Kardeşim biz sana güvenmiyoruz” tepkisi geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basına sızan İmralı tutanaklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tutanaklarla ilgili Başbakan Erdoğan’a yaptığı çağrıyı yineleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın sicilinin bozuk olduğunu ileri sürdü.

Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Biz, tutanaklar doğruysa, tutanaklar ‘niye yayınlandı’ diye arayışa girmeden, Başbakan’ın bu tutanaklarla ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaşmasını istiyoruz. Demokrasilerde bu da bizim en doğal hakkımızdır.

Millet kendi kaderi üzerine yapılan pazarlık ve anlaşmaları terör örgütü liderinin ağzından öğrenmek gibi bir zillete mahkum edildi. Tayyip Erdoğan olayın iç yüzüyle ilgili en küçük bir açıklama bile yapmış değil. Başbakan’ın söylediği tek şey var, ‘Bana güvenin’. Bu talep, milletimizden şu ana kadar istediği en orantısız taleptir.

Abdullah Öcalan’la senelerdir sürdürdüğü görüşmeler hakkında kesintisiz olarak millete yalan söylemiştir. Bu sürecin en büyük yalancısının millete dönük ben size bilgi vermeyeceğim ama siz bana güvenin diyerek milletten güven dilenmesi trajikomik bir taleptir.

Açıkça söylüyoruz, kardeşim biz sana güvenmiyoruz. Bu konuda millete yüzde yüz yalan söylemiş birisin. Sicili bozuksun ve güvenilecek en son kişisin. En küçük güveni bile hak etmiyorsun.

Yarın grup toplantısında bir kez olsun çık adam gibi bu millete doğruları söyle, bunu bekliyoruz.”

Editör: TE Bilisim