Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 1 Kasım Sonrası 7 Haziran’da olduğu gibi ilk çağrısını yine muhalefet blokuna yapmaya hazırlanan Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin tutumundan çekiniyor. 

1 Kasım seçimlerine 1 aydan az bir süre kalırken, partiler mitinglerine başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk mitingini bugün Mersin’de yaptıktan sonra Adana’da CHP’li belediyelerin açılışlarına katılacak. Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran’da olduğu gibi ilk çağrısını yine muhalefet blokuna yapması planlanıyor. Ancak alınan bilgilere göre ilk seçenek olarak muhalefetle koalisyon kurmayı tercih eden Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli’nin aynı tutumu sergileme ihtimalinin de yüksek olduğunu değerlendiriyor.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEK

Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine Bahçeli’nin 7 Haziran’daki duruşunu değiştirme olasılığını düşük gördüğü değerlendirmesini yaptığı öğrenildi. 7 Haziran seçimlerinde Bahçeli ile yüz yüze görüşme fırsatı bulamayan Kılıçdaroğlu, bu kez benzer bir fırsat yakalarsa, Bahçeli’yi ikna edebileceğine dikkati çekiyor.   Ancak parti kurmayları, 7 Haziran seçimleri sonrası Ak Parti’ye 13 yıl boyunca sürdürülen sert muhalefete karşın, istikşafi görüşmelerle iki parti arasında diyalog kapısının açıldığını, bu nedenle 8 Haziran sabahına göre “Büyük Koalisyon”un kurulmasının daha büyük bir olasılık olduğuna işaret ediyor.

Editör: TE Bilisim