GÜNCEL

Konya şehidini son yolculuğuna uğurladı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda, PKK'lı teröristlerle çatışmaya girilmesi sonucu şehit olan Konyalı Uzman Çavuş Ayhan Kaya, toprağa verildi.Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının idaresinde 24. taburun katılımıyla...



Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının idaresinde 24. taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde 23 Haziran'da başlatılan 'Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu' devam ederken teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu Uzman Çavuş Ayhan Kaya şehit oldu. Bugün öğle saatlerinde Konya' ya askeri uçakla getirilen şehit Ayhan Kaya' nın naaşı cenaze aracıyla memleketi Ilgına götürüldü.

Şehit Kaya'nın cenazesi, İl Müftüsü Ali Akpınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Ilgın şehitliğine defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınları ile Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Henüz iki buçuk aylık evli olan Ayhan Kaya'nın eşi, "Ayhan'ım kanını yerde koymayacağım." diyerek gözyaşı döktü. Definden önce tabutun başına gelen şehidin eşi Dudu Kaya "Seni çok seviyorum aşkım. Allah seni benden daha çok seviyormuş. Sana hakkım helal olsun." diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin akrabası Muhammet Fatih Kılavuz, yaptığı açıklamada, şehit Kaya ile sıklıkla telefonda görüştüklerini söylerken, "Hayatı şehitlik üzerineydi. Abdestli namazlı bir çocuktu. Şehitliği çok istiyordu. Son görüştüğümüzde yüzü bembeyazdı. Şehit olacağı içine doğmuş gibi elini dizine koydu ve 'hakkınızı helal edin' dedi. On gün önce izne geldiğinde, "Arkadaşlarım çatışmadayken daha fazla duramam" diyerek, izni dolmadan görev yerine döndü. Geçici görevle Lice'de bulunuyordu." diye konuştu.Cihan