İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
Sultanbeyli’de, icralık olan evini kurtarmak için kendisini ve çocuklarını eve hapseden Hanım Kavaklıoğlu'na sivil toplum kuruluşlarından destek geldi. Hanım Kavakoğlu'nun pencerenin korkuluklarının arasından annesinin elini öpmesi dikkat çekti.

Sultanbeyli'de, icralık olan evlerini kurtarmak için kendilerini eve kilitleyen Kavakoğlu'na sivil toplum kuruluşları destek verdi. Sultanbeyli Halk Platformu üyesi bir grup Kavakoğlu ailesinin evine gelerek burada basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Ali Bulut, Anneler Günü'nü doyasıya kutlayamayan bir anneye ve anneler gününde annelerine hediye alamayan dört çocuğa destek olmak ve adalet arayışlarına katkı sunmak için geldiklerini belirtti.Bulut, “Bu aile üç haftadır Türkiye’nin gündemindedir. Kavaklıoğlu ailesi anne ve 4 çocuğu ile birlikte kendilerini evlerine hapsetmişlerdir. Evlerine benzin döküp, tüp gazları açıp evleri ile beraber kendilerini patlatmaya ve yakmaya çalışıyorlar, neden. Kendilerini dinlediğimizde gördük ki ailenin derdi evlerini kaybetmek değildir, ailenin tepkisinin adalete seslerini duyuramama, şikayetlerine karşılık bulamama ve adaletin aksaklığına olduğunu gördük. Toplumları ayakta tutan adaletin tecellisidir, bizde ailenin sesine kulak verilerek adaletin tecellisini görmek istiyoruz.” dedi.

Bulut, daha sonra çocukları ile birlikte kendisini eve hapseden Hanım Kavaklıoğlu’na pencere korkulukları arasından çiçek uzatarak Anneler Günü'nü kutladı. Hanım Kavaklıoğlu’da yine pencere korkuluklarının ardından kayınvalidesi Gülsüm Kavakloğlu’nun elini öptü.

Hanım Kavaklıoğlu, günlerdir hukuk mücadelesi vermeye çalıştıklarını söyledi. Kavakoğlu, “Belki de bu gün son anneler gününü yaşıyorum, içimde çok büyük bir acı ve ızdırap var. Çocuklarımın her gün gözümün önünde bu olaydan dolayı ağlamasına bir anne olarak dayanamıyorum.“ şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim