Gümüşhane’nin yetiştirdiği Tarihçi Yazar Volkan Şenel’in “Atlas Üzerinden Düşler Kurmak” adlı yeni çıkan kitabı, okuruyla buluştu.

Latin harflerine geçiş Osmanlı döneminde başlamış! Latin harflerine geçiş Osmanlı döneminde başlamış!

Arel Kitap Yayınları’ndan çıkan kitapta, Volkan Şenel’in 1997-2020 yılları arasında; tarih, vatan, millet, bayrak sevgisi ve Osmanlı Devleti’nin hüküm sürdüğü gönül coğrafyasıyla ilgili yazdığı 67 şiiri, sözleri ve çeşitli çizimler, tasvirler, fotoğraflar bulunuyor. 

Şenel yeni çıkan kitabı için; “Tarih, edebiyat ve sanatı bu kitapta buluşturduk… En başta şunu belirtmek isterim ki bu kitabı; hayata bakış açısı, kişiliği, mücadelesiyle ve yazdığı şiirlerle “ruhumuzda deli taylar dolaştıran” Abdürrahim Karakoç ve Dilaver Cebeci’ye ithaf ettik.

Kitabın içerisinde üç Türk, bir Rus olmak üzere 4 ressam, grafiker ve fotoğraf sanatçısının, bu kitap için özel hazırladığı 45 adet kara kalem çizim/tasvirleri ve fotoğrafları var. “Vatana sevdalı” yüreklerde karşılık bulsun inşallah… “ dedi.

GELİRİ ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLANACAK
Volkan Şenel kitabın gelirlerini Kocaeli Üniversitesinde okuyan ihtiyaç sahipleri öğrenciler adına kullanılacağını sözlerine ekledi.

Atlas Üzerinden Düşler Kurmak kitabına, www.konseykitap.com , www.kitapyurdu.com  ve ilgili kitap satış sitelerinden ulaşılabilir.

Editör: TE Bilisim