İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Avustralya'daki Kuşadam Rallisi renkli görüntülere sahne oldu. Melbourne şehrindeki nehire 4 metre yükseklikten evde yaptıkları değişik kıyafet ve araçlarla atlayan yarışmacılar, en uzağa düşmek için yarıştı.

Avustralya'da bugün binlerce kişi, evde yaptıkları kişisel araçları ve kostümleri ile daha uzağa uçmak için yarışan vatandaşları izlemek için Melbourne şehrindeki Yarra Nehri'ne geldi. Katılımcılar, hiçbir mekanik aksamı olmayan ev yapımı planör ve birbirinden ilginç kıyafetleri ile yarışma alanında boy gösterdi. Nehirden 4 metre yüksekliğe sahip bir platformdan atlayan yarışmacılar, daha uzağa uçmak için yarıştı. Kimi yarışmacılar ise en kısa mesafede uçmak isteyerek günün en kötüsü olmaya çalıştı. Renkli kıyafetleri ve değişik araçlarla nehre atlayan yarışmacılar izleyenleri gülümsetti.

Kuş, Batman ve Japon canavarı Godzilla kostümüyle gelenden uçan balon, köpükten uçak ve planörle daha uzağa atlamaya çalışan yarışmacılar renkli görüntülere sahne oldu.

2005'ten itibaren yarışmaya her yıl yarışmaya katılan Michael Paul, 9 kez birinciliğe uzandı. Daha önce özel tasarlanmış planörü ile 4 metre yükseklikten atlayarak 17 metre uzaklığa uçan Paul, bu defa da yarışmada birinciliği elde ederek 9 bin 75 doların sahibi oldu. Kuşadam Rallisi'ni kazanan Paul, "Ben bir pilotum; ancak bu yarışma bununla ilgili değil. Uçmaya çalıştığınız bir uçağı yapmayı seviyorum. Bu gerçekten benim çocukluk hayalimin bir parçası." ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

Atlamadan önce ilk olarak yaptığı işin "aptalca" olduğunu düşünen ve batman kıyafetiyle yarışmaya katılan Jenny Rixon ise o anda geri dönemeyeceği için 4 metreden atladığını aktardı.

Scott Pollard adlı yarışmacı da "Ben 4 metre gidebildim. Bu benim için oldukça uzak bir mesafe. Genelde çok daha az gitmek için çalıştım. En aptalca kostümle bugünün en kötü adamı olmak için çalıştım. Ancak bu sene bunu elde edemedim. Bu açıdan hayal kırıklığı yaşadım." Özel goril kıyafetiyle yarışmaya katılan Aaron Eidelson ise 4,5 metre uzağa atlamaktan gurur duyduğunu söyledi.Cihan

Editör: TE Bilisim