Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Suriye'de Madaya kasabasındaki ablukanın kaldırılmasının ardından, Birleşmiş Milletler öcülüğünde gönderilen gıda ve ilaç yardımı taşıyan 50 kamyon Madaya kasabasına ulaştı.

Gıda ve tıbbı yardım taşıyan 50 kamyonun Madaya kasabasına, benzer malzeme taşıyan 21 kamyonun ise ülkenin kuzeybatısındaki kuşatma altında bulunan Fuaa ve Kefraya kasabalarına ulaştığı kaydedildi.

Dünya Gıda Programı'nın gönderdiği 250 ton insani yardımla birlikte toplam 355 ton malzemenin, Madaya kasabasında yaşayan 40 bin kişiye bir ay yeteceği ifade edildi.

Silahlı muhalif gruplar tarafından son birkaç aydır kuşatma altındaki Fuaa ve Kefraya köylerine de gönderilen toplam 170 ton insani yardımın bir ay boyunca 20 bin kişi için yeterli olacağı belirtildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar’ın 1 Aralık’tan itibaren Madaya kasabasında 28 kişinin açlıktan öldüğünü açıklamıştı. Kasabada yaklaşık 6 aydır 40 bin kişi Lübnan Hizbullahı ve Esed güçlerinin ablukası altında mahsur kalmıştı. Karaborsada satılan yiyecekleri almayan vatandaşlar köpek, kedi eti ve ağaç yaprakları yiyerek ihtiyacını karşılamaya çalışıyordu.

Maddi sıkıntılarla boğuşan vatandaşlar kilosu 230 dolardan pirinç alıyordu. Para bulamayan bir aile ise 3 kilogram pirinç için arabalarını satmıştı.

Suriye’de Mart 2011’den beri devam eden iç savaşta 260 bin sivilin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim