Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde, Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Libya’dan gelen çevre uzmanlarına eğitim verildi. Deniz koruma alanları paydaş katılımı eğitimi ve arazi gezisinde katılımcılar, iki ülkedeki alan yönetiminde paydaş katılımı pratik uygulamaları kapsamında değerlendirme yapma fırsatı da buldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen proje kapsamında, Libya’dan gelen Korunan Alanlar Kamu Kurumu ile Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcilerine yönelik olarak deniz koruma alanları paydaş katılımı eğitimi ve arazi gezisi düzenlendi. Akyaka beldesinde 10-14 Şubat 2013 arasında verilen eğitimde Libya’dan 16, ABD'den 1, İtalya’dan 2 ve Türkiye’den 15 katılımcı yer aldı. Projeyle elde edilen ve bütün dünyada konuyla ilgili çevrelerce takdir edilen başarılı sonuçların da aktarıldığı eğitimde, katılımcıların geldikleri ülkelerde deniz koruma alanlarında yaşanan benzer sıkıntılar ve aşamalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Libya kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin eğitim aldığı programa ABD’den NOAA, WWF Akdeniz ve BM Çevre Programı RAC/SPA gibi dünyanın önde gelen çevre kuruluşlarının da temsilci göndermesi, projenin uluslararası çapta taşıdığı önemin bir işareti olarak dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim