Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
Memur Sen Konfederasyonu tarafından ülke genelinde başlatılan,'Kamuda Kılık- Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza’ kampanyasına Erzurum İl Temsilciliği de katıldı. Memur Sen Erzurum İl Temsilciliği, Yakutiye Kent Meydanı'nda bir ay süreli imza standı kurdu.

    'Kamuda Kılık- Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza’ kampanyası büyüyerek devam ediyor. Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Yakutiye Kent Meydanı'nda bağlı sendika şube başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle ortak basın açıklaması yaptı.

    Duman, darbe kalıntısı kanun ve yönetmeliklerle yaşamadık istemediklerini ifade etti. Kamuda kıyafet yönetmeliğinin değişmesini istediklerini ve bu amaçla da ülke genelinde 10 milyon imza toplamak için 30 gün süreli kampanya başlattıklarına dikkat çeken Duman, "Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık, kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz. Yapılan cinsiyet ayrımcılığıdır. Demokratikleşme yolunda lider ülke konumundaki Türkiye bu ayıptan kurtulmalı. Bu konuda duyarlılığı olan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşları bir ay süreli olan imza kampanyasına davet ediyoruz." dedi.

    Memur Sen İl Temsilcisi Duman, kamuda başörtüsü yasağının kalkması için 30 gün içinde toplayacakları imzaları Başbakan Tayyip Erdoğan'a da göndereceklerine vurgu yaptı. Memur Sen İl Temsilcisi, cuma günü de il merkezindeki 6 büyük cami ile Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi’nde imza kampanyası için stant açacaklarını da sözlerine ekledi.

    Daha sonra Sendika il temsilcisi ve vatandaşlar kurulan stantta imza atarak, kıyafet yasağının kaldırılmasına imzaları ile destek verdi.

Editör: TE Bilisim