İlk olarak, kurumlar arasındaki ücret dengesizliği giderilecek. Part-time, evden çalışma, kiralık işçi gibi uygulamalar kamu personeli açısından da uygulanabilecek. Kamuya performans kriteri geliyor. Hazırlanacak yeni düzenlemede memurların huzurunu kaçıracak 3 madde var:

1- Performans ölçütü: Memurun verimliliği pozisyonunu değiştirecek.

2-Kıdemli personelin az gelişmiş illere gönderilmesi sözkonusu...

3-Derece ve terfinin yeni kriteri eğitim; yani diploma..

Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı

PERFORMANSA GÖRE ÜCRET

Çalışma Bakanlığı'nın bütçe sunumundaki ifadesine göre; çalışma hayatında başarılı olanlarla başarısızları ayırmak için 'performans değerlendirme kılavuzu' hazırlanacak. Bu uygulamayla özel sektör işyerlerinde sıklıkla kullanılan performans kriterinin kamu personeli açısından da hayata geçecek.Ayrıca performans sonuçlarına göre ücret tespiti de gündeme gelebilir. Bu noktada da kamu işyerlerinde subjektif, yanlı değerlendirmelerin olabileceği ve sırf bu nedenle ücret adaletsizliğinin artabileceği de göz ardı edilmemeli.

PERFORMANS KRİTERİ

Bakanlık, sosyo - ekonomik açıdan daha az gelişmiş bölgelerde nitelikli hizmet sunumu için deneyimli çalışanların bu bölgelerde istihdamına önem ve öncelik verileceğini açıkladı. Bir bakıma büyük şehirlerde görev yapan kıdemli ve nitelikli personelin az gelişmiş il ve ilçelere gönderilmesi söz konusu olabilecek.

DİPLOMAYA GÖRE TERFİ

Memurlar arasında 'kadro' ve 'derece' sisteminin birbirinin içine girmesi. Bu konuda da yakın zamanda çalışmalar başlayabilir. Özellikle yine 2013 yılı içerisinde memurların öğrenim durumlarına göre kadro derecelerine yükselmelerini sağlayacak bir model oluşturulacak. 

Editör: TE Bilisim