GÜNDEM

MHP KURULTAY TARTIŞMALARI HEM İKTİDAR HEMDE AHLAK SINAVIDIR !

'Bitmeyen Ülkücü rüyanın özü Ülkücü ahlak ve terbiyedir. Bu hedef ancak Ülküdaşlık hukukunun ebedi kılınması ile mümkündür.'



Söylenen her söz ve her davranış toplum tarafından dikkatle izleniyor. 1997 kongresindeki havada uçan sandalyeler ve kürsüler geçen yıllara rağmen bir türlü salona iniş izni alamadı. Cisimler hala havada uçmaya ve lafımızın edildiği mahfillerde tekrar dillendiriliyor. Hiç kimse bu kutlu mübarek hareket adına Ülkücüleri zor durumda bırakacak davranışlarda bulunmamalıdır.

Ahlak edep adap ve iktidar sınavı birlikte veriliyor. Herkesin bilge olup ahkam kestiği herkesin reis başkan duayen olduğu yerde dava adamlığı sadece bizden öncekilere has bir kavram olarak kalmanalıdır. Niçin iktidar olmadınız diye değil niçin hakka girip hakaret ettiniz küfür söylediniz diye herkes söz ve davranışlarından dolayı hesap verecektir.

Normal şartlarda kullanamayacağı ifadeleri Ülküdaşlarına karşı kullanmak bu karambolde haddini aşarak sarf etmek çapsızlık ufuksuzluk kardeş eti yemek kadar ağır bir davranıştır. Bu ahlak ve iktidar sınavında en önemli öncelikli olan ahlak sınavını geçmektir.

Ahlaktan kırık not alanın iktidar sınavını kazanmasının ne önemi vardır ? İktidara mutlaka bir gün geliriz gelemezsek bile o hedefi devrederiz ama ahlak sınavını geçemez isek hiç bir kalıcılığımız kalmaz er geç biteriz ve Allah korusun yok olup helak oluruz.

Yüce yaratıcı iktidardan değil haram helal ölçülerinden ahlak ölçülerinden sorgulayacaktır. Allah Ülkücüleri helal yollar ile iktidar yapsın. Haramın iktidarını saf temiz Ülkücü şehitlerin hareketine nasip etmesin inşallah.

Bitmeyen Ülkücü rüyanın özü Ülkücü ahlak ve terbiyedir. Bu hedef ancak Ülküdaşlık hukukunun ebedi kılınması ile mümkündür.

Sabri ŞENEL