31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

 Bir çok ilin belediye başkan adayının tanıtıldığı coşkulu toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rasim Acar olarak açıklandı.



MHP’nin Ümraniye adayı ise kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Sabri Şenel. Ümraniye’de MHP denilince akla gelen ilk isimlerden olan Sabri Şenel, belediye başkan adayı oldu. Yıllardır davasından hiç ayrılmayan ve görev verildiğinde görevden kaçmayan Şenel, bu görevden de kaçmayarak yapılan adaylık teklifini geri çevirmedi ve tekrar dava adamı olduğunu kanıtladı. Ümraniye MHP teşkilatının hiç yalnız bırakmadığı ve desteklediği Sabri Şenel, kendisini destekleyen herkese şükranlarını ifade etti.




SABRİ ŞENEL KİMDİR?

Sabri Şenel, 1961 yılında Gümüşhane merkeze bağlı Kabaköy’de doğdu. İlkokulu köyünde, orta öğrenimini Gümüşhane’de tamamladı. İstanbul Eğitim Enstitisü matematik bölümüne girdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi işletme fakültesini 1982 yılında bitirdi. Askerliğini 1984 yılında Trabzon’da yaptı. PTT Genel Müdürlüğü ve çeşitli bankaların müfettişlik sınavlarını kazanmasına rağmen serbest çalışmayı tercih etti. Serbest muhasebeci mali müşavirliğin yanı sıra trafik ve çevre bilgisi öğretmeni. Ümraniye, Çekmeköy ,Sancaktepe ilçelerinde faaliyet gösteren sınav dergisi dershanelerinin, Time dil okullarının, Göksu sürücü kurslarının ve meslek kurslarının kurucusu ve halen işletmecisi.

Şenel, İstanbul Gümüşhaneliler derneği kurucu başkanı olarak on yıl başkanlık görevinde bulundu. Çeşitli spor kuluplerinde cami derneklerinde yöneticilik yaptı. Gümüşhane merkez Kabaköy derneği kurucusu ve 13 yıl başkanlığını yürüttü. Anadolu aydınlar ocağı yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Anadolu aydınlar otagı yönetim kurulu üyesiyi.

Şenel, Ümraniye ilçesinde 4 dönem MHP ilçe başkanlığı yaptı. İstanbul il başkanlığı yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 1999 mahalli idareler seçimlerinde Ümraniye belediye başkan adayı oldu. 2004 yılı mahalli idareler seçimlerinde yine belediye başkan adaylığı yaptı. 2007 ve 2011 yılı genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu.

Editör: TE Bilisim