İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümünü idrak ediyoruz. Çanakkale, Türk’e biçilen kefeni yırtmak için, canını Allah yolunda feda eden, kanlı gömleğiyle kara toprağa giren kınalı kuzuların muhteşem destanıdır. 

Yüz binlerce şehidin toprağa düşmesiyle, Çanakkale'de kazanılan muhteşem başarı, millet olma şuurunun kuvvetlenmesinde en önemli dönüm noktalarından birisi olmuştur. Vatanın değişik yörelerinden gelen isimsiz kahramanlar, Çanakkale'de ortak bir ülküyle hareket etmişler, kutlu ceddimizin emaneti olan mana yüklü topraklarımızın savunulması uğruna canlarından seve seve vazgeçmişlerdir.

Bu itibarla, Türk milletinin binlerce yıllık bağımsız ve onurlu yaşaması, “bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş” kahraman şehitlerimizin gözleri kamaştıran mücadelesinin sonucunda olmuştur.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, Türk Milletinin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegâne dayanakları ve ikamesi olmayan güçleridir. 

Şehitlerimizi unutmamak, gazilerimizi tanımak, şehitlerimizin emaneti ailelerine ve gazilerimize sahip çıkmak, korumak ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlamak devlet ve millet olarak vazifemizdir. 

Bugün, şehit aileleri ve gazilerin karşı karşıya kaldıkları sorunları bulunmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak şehit aileleri ve gazilerimize vadettiğimiz;

• Şehit yetimlerinin hepsine kamuda iş hakkı verilmesi

• Şehit ve gazilerin ana ve babalarına bağlanan aylığın, her biri için asgari ücretin net tutarından az olmamak üzere artırılması

• Gazilere, 3600 günde emekli olabilme hakkı tanınması

• Malul gazilerin ihtiyacı her türlü ortez/protez ve diğer iyileştirici araç ve gereçlerin herhangi bir kısıtlama getirilmeksizin SGK tarafından karşılanması

• Muharip gazilerin hepsine aynı tutarda şeref aylığı ödenmesi

• Devlet Övünç Madalyası alanlara şeref aylığı bağlanması


• Ordu ve polis vazife malulü gazilerin aylıklarının %25 artırılması ve çalışmaları halinde aylıklarının kesilmemesi

konularıyla ilgili hazırlanan ve ilgili kanunlarda değişiklik öngören 5 ayrı Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunulmuştur. Anılan kanun teklifleri şunlardır.

1) Terörle Mücadele Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

2) Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

3) Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

4) TC Emekli Sandığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

5) İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Bu kanun tekliflerinin bir an önce TBMM gündemine alınarak yasalaşmasını temenni ediyorum.

Bu düşüncelerle, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 101.Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
Editör: TE Bilisim