Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı! Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı!
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın isminin yaşatılması için Meclis'te kanun teklifi verdi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın isminin yaşatılması için Meclis'te kanun teklifi verdi. Milletvekili Aydın, Mardin Artuklu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nin isminin 'Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi' olarak değiştirilmesi teklifinde bulundu.

Kendisi de İngiliz dili-edebiyatı profesörü olan MHP Milletvekili Aydın, Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Sancar'ın Türk milletinin gurur kaynağı olduğunu belirtti. Milletvekili Aydın, Sancar'ın isminin yaşatılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Nobel Kimya Ödülüne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar, bilim dünyasında insanlığın geleceğine yönelik çalışmalarıyla, Türk milletinin adını onurla ve gururla yaşatan bir isim olarak tanınmış, milletimizin gurur kaynağı olmuş ve eğitim çağındaki gençlerimizin önünde rol model haline gelmiştir. Prof. Dr. Sancar, bilim ödüllerinden birisini hak etmiş olması ile Türk coğrafyasında en büyük izlerden birisi olarak insanlık tarihine not edilecektir."

Türkiye Cumhuriyeti'nin, üstün nitelikli bireylerin adını yaşatarak yeni isimlerin cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Aydın, Mardin Artuklu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nin isminin 'Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi olarak değiştirilmesini teklif etti.

Editör: TE Bilisim