Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Mardin Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan 2 polis memuru ile hayatını kaybeden 3 vatandaş için tören düzenlendi.

Mardin'in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla yapılan terör saldırısında şehit olan polis memurları Şerife Özden Kalmış (31) ile Nefize Özsoy ve hayatını kaybeden siviller Fahrettin Ekici (31), Bekir Sayan (61) ve Hayriye Sayan (59) için Midyat’ta tören düzenlendi. Midyat Adliye Sarayı bahçesinde düzenlenen törene AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve şehitlerin aileleri katıldı.

Törene Türk bayraklarıyla katılan binlerce vatandaş, PKK’ya lanet okudu. Cenazelerin alana getirilmesi ile başlayan törende, şehitlerin öz geçmişleri okundu, dua edildi. Törende konuşan Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, “Hepimiz meslektaşlarımız gibi askerimiz, polisimiz, korucularımız gibi, vatanını seven vatandaşlarımız gibi şehit olmaya hazırız. Caniler şunu iyi bilsinler ki 70 milyon kişi şehit olmak için sırada bekliyorlar. Bunu iyi bilsinler ve hesaplarını ona göre yapsınlar.” dedi.

Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan’ın yaptığı konuşmanın ardından Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, şehitler için dua okudu ve helallik istedi. Duanın ardından Şehit Şerife Özden Kalmış’ın cenazesi Kastamonu’ya, Şehit Nefize Özsoy’un cenazesi Edirne’ye, Bekir ve Hayriye Sayan’ın cenazeleri Midyat Kutlubey Köyü’ne uğurlandı. Şerife Özden Kalmış’ın evli ve 6 aylık hamile olduğu ve yine şehit polis memuru Nefize Özsoy’un evli ve 4 yaşında bir kızı olduğu öğrenildi.
Cihan

Editör: TE Bilisim