GÜNDEM

MİT Alman Telekulağı Nasıl Tespit Edemedi

Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği, yine Almanya sayesinde öğrenilmiş, Alman yetkililerden bu konuya ilişkin skandal açıklamalar gelmişti. Hükümet'in tüm bunlara sessiz kalması, Alman yetkiliye bakın neler dedirtti...

Almanya'nın Türkiye'yi dinlediğini, Alman basınında yazıldıktan sonra öğrenen Ankara'ya bir Alman yetkiliden çarpıcı sorular...

Türkiye, Merkel’den ‘o CD’yi isteme cesaretini gösteremiyor

Berlin’de bulunan bir Alman yetkili, Türkiye’nin dinlemeler karşısında bu kadar sessiz kalmasındaki nedenleri soruyor. (Peşinen kimdir bu kişi diye soru sormayın lütfen! Y.B.:)

1- Türkiye’yi Almanya 1976’dan beri gayriresmi 2009’dan itibaren Alman Bakanlar Kurulu kararıyla dinliyor. Bunu bugüne kadar Almanya’da bulunan Türk MİT ajanları nasıl tespit edemedi. Türkiye bu konuda Spiegel’in açıklamasını neden bekledi?

2- Türkiye’nin dinlenme olayını Almanya’da Spiegel’e ABD mi sızdırdı?Amerika Birleşik Devletleri, Başbakan Angela Merkel’in biz müttefikler dinlenir mi sorusu ve sardırması üzerine siz de Türkiye’yi çok ciddi dinliyorsunuz izlenimi mi yaptı?

3- Almanya, “ABD, İngiltere, Fransa bizim dostumuzdur, onları dinlemeyiz ama Türkiye’yi dinleriz” diyerek Türkiye’yi 30 ülkeyle birlikte dinlenmesi gereken, dost olmayanlar statüsüne niye koydu?

4- Almanya, Türkiye’de İslam’ın gelişmesi ve son 1.5 yıldır IŞİD’in Türkiye tarafından destek görmesi karşısında dinlemelerin dozunu arttırdı mı?

5- Almanya’nın Ankara’daki örgütü çok uzun süre evvel Türkiye ile anlaşılarak kurulmuştu; burada 30’un üzerinde uzman çalışıyor. Türkiye bunların Ortadoğu’yu dinlemek için koşullandırılmış kişiler olduğuna nasıl inandı?