GÜNCEL

MP Başkanı Karslı: Cumhurbaşkanı'nın himmeti sınırları aştı

Merkez Partisi (MP) Genel Başkanı Abdürrrahim Karslı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretinde Türk okullarının kapatılmasını istemesini eleştirdi. "Bizimkinin himmeti sınırları aştı, Cumhurbaşkanı'nın dikkat edin. "diyen Karslı,...



Merkez Partisi Birinci Katılım ve Tanıtım toplantısı Beşiktaş'taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantı öncesi parti üyeleri salonu doldurdu. İl başkanları katılımcılara poz verdi. Daha sonra Abdurrahim Karslı kürsüye çıkarak katılımcılara seslendi.

Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Karslı, Erdoğan'ın Afrika ziyaretini değerlendirdi. Etiyopya'da Türk okullarının kapatılmasını istemesini "Bizimkinin himmeti sınırları aştı, Cumhurbaşkanı'nın dikkat edin." diye söyleyen Karslı, "Şimdi Etiyopya'ya okullar açıyor. Afrika'ya okullar açıyor. Ey birader, bizim tayin edilmemiş 300 bin öğretmenimiz var. İstanbul'da çocuklar 60 kişi bir sınıfta okuyor. Diyarbakır'da çocuklar 125 kişi bir sınıfta okuyor. Sen gel Türkiye'ye hizmet et." ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk iddialarıyla suçlanan 4 eski bakanın Genel Kurul oylamasında aleyhte oy kullanan milletvekilleri hakkında ileri sürülen 'Suçları olduğu için korkuyorlar' şeklindeki düşünceleri de değerlendiren Karslı, "Gerçekten o vekiller vicdanları ile oy kullanmışlarsa çıksın desinler ki 'biz namussuz, biz ahlaksız değiliz' desinler ve buraya gelsinler, Merkez Parti'ye gelsinler. Gerçekten ahlaksız, namussuz ve şerefsiz değillerse, böyle insanlar orada kalmasınlar ve gelsinler buraya. Gerçekten ahlaksız değillerse, vicdanları varsa desinler ki 'biz ahlaksız ve vicdansız değiliz' ve 'eyvallah' deyip çıkıp gelsinler." şeklinde konuştu.