Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
SEVGİLİ ARKADAŞLAR;
Sokakta bir anket yapsak ve "SSK'yı kim batırdı" diye bir soru sorsak, herhalde Cumhurbaşkanı'nın meydanlarda ve TV'lerde yapmış olduğu yoğun propagandanın da etkisiyle, ciddi bir oranda K.Kılıçdaroğlu diye bir cevap alırız. 

Şimdi devletin resmi rakamlarıyla SSK'yı kimin batırmış olduğuna dâir gerçeğe bir bakalım mı?

* 2008 yılında devlet bütçesinden, SGK'ya açıkları için sadece 35 MİLYON TL transfer yapılmış.

* 2016 yılında bu rakam, milyon değil 108 milyar TL'ye,

* 2017 yılında 128 milyar TL'ye,

* 2018 yılında 150 milyar TL'ye ve 

* 2019 yılının sadece ilk yarısında 100,6  milyar TL'ye ulaşmış, yıl sonunda ise 200 milyar TL'yi geçmesi beklenmektedir. (2019 yılı sonunda bu rakam tam olarak 196,798 milyar TL olarak gerçekleşti.)

(* 2020 yılının ilk altı ayında ise SGK transferleri 123,138 milyar TL oldu. Yıl sonunda 250 milyar TL'ye ulaşacağız.)

Özetle; 2008'e kadar neredeyse denk bütçe seviyesinde mali gücü olan, yani kendi gelirleriyle giderlerini karşılayan SGK, bu yıllardan sonra adım adım mali yönden batağa sürüklenmiş ve devlet bütçesinin de yaklaşık %25'sini tüketen bir "kara deliğe" dönüşmüş durumdadır.

Gerçek durum yukarıda izâh ettiğimiz şekilde olmasına rağmen, propagandanın gücüyle Kılıçdaroğlu bir türlü bu algıdan kurtulamadığı gibi, ülkemizdeki demokrasinin seviyesi, medya düzeni ve bütün muhalefet cephesinin hâli pür melâli bu örnekte olduğu gibi ortadadır. 

Şimdi bir daha düşünelim; ana muhalefet partisi daha kendi genel başkanı hakkındaki bu yanlış algıyı bile düzeltememişken, millet nezdinde iktidar alternatifi olabilme iddiasını nasıl ortaya koyabilir ki?

R.GÖKDEMİR

Editör: TE Bilisim