Herkes onu kendine has duruşu ile tanır. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) dendi mi Ümraniye’de ilk o akla gelir. Ümraniye’den Belediye Başkan adayı olduğu dönem bugüne kadar partisinin en çok oy aldığı belediye başkan adayı olarak kayıtlara ismi geçti. İki kez MHP İstanbul milletvekili adayı oldu. Her ne kadar bu süreçte partisi tarafından kendisine adil davranılmayıp fazlasıyla haksızlık yapılsa da o inandığı davadan asla vazgeçmedi. Bir dönem MHP Ümraniye İlçe Başkanlığı yapan ve MHP’nin Ümraniye’de en parlak dönemini yaşatan içimizden biri, kendine has üslubu ile Sabri Şenel.

Sayın Sabri Şenel dün akşam katıldığı Gümüşhane'li hemşehrilerinin iftar programı için ezberleri bozan bir çıkış gösterdi. İftarda Ramazan ayının manevi havasından ziyade siyaset yapılarak AKP propagandası yapıldığına işaret edenŞenelGümüşhaneliler hep AKP’li midir diye sordu?!!

İşte Sayın Sabri Şenel’in aykırı çıkışı:

 GÜMÜŞHANELİLER HEP AKP'Lİ MİDİR? SADECE TABUTLARA OMUZ VERMEDE DEĞİL FARKLI YARATILIŞIMIZA SAYGI GEREKMEZ Mİ?

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Dün akşam bir iftar yemeği davetine icabet ettik. Ümraniye Gümüşhaneliler derneğinin iftarına davet edildik, lakin parayı belediye verdiği için ister istemez belediye başkanının, orada olmamasına rağmen partisinin borusu, tadı kaçıracak ve insanı rahatsız edecek şekilde ötmüştür. İnsanların siyasi kanaatlerine anlayış gösterecek kadar demokrat ve farklı görüşte olmayı yaratılışın gereği sayarız. Orada insanları toparlayarak açılımı dinletecek kadar işi politize etmek gerçekten son derece üzücü ve düşündürücüdür. Bu gerçekten komşuluk hemşerilik akrabalık dışı bağnaz çağ dışı yaklaşım değil midir? İnsanların önüne bir öğün iftar yemeği koyarak arkasından hiç sıkılmadan politik söylemlerle, beyin yıkarcasına, nutuk icra etme ortamı hazırlamak dernekçilik değil siyasal değnekçilik değil midir? Partiniz sizin olsun ama mecrasında tepe kullanın. Ama bizim komşuluk akrabalık millet ümmet iklimimizi bu kadar siyasallaştırmaya hakkınız var mıdır? Gerçekten sunucu, konuşmacı, salonda hazır bulunan herkesin siyaset yapma isteğini anlayışla karşılar bunu teşvik eder destekte oluruz. Ama salonu tek renge boyamak, eleştirisiz, aynı tip aynı görüşte bir toplum hayali ne İslami nede insanidir. Allah farklı yarattı ben sizin hizbinizi kabul etmiyorum. Bu sahifeleri okuyanlar burada bunları çok açık görür. Bu benim farklı yaratılmamın gereğidir. Gümüşhaneliler derneği dahil, hiç bir dernek hiç bir yerde hiç bir partinin arka bahçesi olmamalıdır. Partileriniz yarın olmayacak ama biz komşu olmaya, İslam'ın partiler üstü kardeşliği ile, komşuluk akrabalık ahkamı, hemşerilik değerleri ile biri birimizi kucaklamaya lafla değil eylemle de mecburuz. Biri birimizin tabutuna sadece ölünce değil, dirisinde varlığına, farklı yaratılış ve aykırılığına, saygı göstermeyi içimize sindirmeyi öğrenebilmeliyiz. Federasyon başkanlıkları ve STK'lar siyaset ve bürokratlara tavassut adresleri atlama basamakları olmamalıdır. Doğru olan her icraatı ve faaliyeti kompleksiz desteklemekten ve ifade etmekten çekinmeyen bir duruş Müslüman Türk insanının yaratılışının gereğidir. Ahmet Ziyaüddin-i Gümüşhanevi saraya hiç iltifat etmemiş sadakatı Kuran sünnet ahkamını hatırlatmakla yerine getirmiştir. Onu anmak aynı zamanda onun gibi davranmakla olur. Üç kuruşluk itibar için beş kuruşluk ölçüsüz iltifatlara gereke var mıdır? Küçük hesaplar için bu kadar siyasal teşrifatçılığa hiç gerek var mı?

KAYNAK: //ÜMHA// Ümraniye HABER Ajansı – 12.07. 2013 / CUMA

Editör: TE Bilisim