Basında hemen her gün dolandırıcılık haberleri yer alırken vatandaşlar yine de dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Telefon dolandırıcılarının son kurbanı ise şarkıcı Ümit Sayın oldu. Ümit Sayın “Terör örgütü PKK’nın kişisel bilgilerinizi kullanarak yolsuzluk yaptıklarını tespit ettik” diyen dolandırıcıların tuzağına düşen şarkıcı Ümit Sayın nasıl dolandırıldığını anlattı.

“EKRANDA 155 YAZIYORDU”

Ümit Sayın, kendisine telefon eden kişilerin terör örgütünü ortadan kaldırmak için bir operasyon yaptıklarını ve bunun için daha sonra geri verilmek üzere bazı hesaplara para havalesi yapmasını istediklerini ifade etti. Ümit Sayın dolandırıcıların tuzağına düşmesinde arandığında telefonunun ekranında 155'in görünmesinin etkili olduğunu kaydetti.

HERKESİN BAŞINA GELEBİLİYORMUŞ

Ümit Sayın, yaklaşık 5 saat süren telefon görüşmesinde tüm sorularına mantıklı ve hızlı yanıtlar verildiğini ifade ederek, “43 yaşındayım ve bugüne büyükşehirlerde yaşadım, tecrübeli biriyim... Üniversite eğitimim var fakat bu tarz şeyler insanın başına gelebiliyormuş..." ifadelerini kullandı.

"Sizi Türkiye’de 155’ten kaç kişi arayabilir dediler” şeklinde konuşan Ümit Sayın yaşadıklarını şöyle anlattı:

Toplamda yaklaşık 30 bin TL’yi telefondaki dolandırıcıların verdiği hesaplara yatırdım, arkadaşlarımın polise başvurması sonucu ve telefonunun sürekli meşgul olmasından dolayı emniyet güçleri tarafından 12 bin TL bloke oldu.

Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı

SÜREKLİ GÜVEN VERDİLER

Saatlerce bütün bankaları dolaştım. Artık bu durumdan canım sıkıldı ve cebimde kalan son 11 bin TL’yi de yatırmak istedim ancak istemediler. İsteseler ben hazırdım ama onlar ‘Savcı Bey’le konuşuyoruz. Gerek kalmayabilir. Parayı çekmeye geldiklerinde onları suçüstü yakalayacağız. Lütfen biraz daha sabredin. Şu an emniyete yardım ediyorsunuz’ cevabını verdiler. Yani sürekli güven verdiler.

Şarjım bitmesin diye ikinci el iki tane telefon aldım. İkincisinin de artık şarjı bitti ve telefon kapandı. Üçüncü telefonu açtığımda arama listesinde beni arayan numarayı görmediğim zaman iş işten geçti. Hemen polisi aradım.”

Editör: TE Bilisim