GÜNCEL

SEN BUNA MÜSTAHAK MISIN TÜRKİYE?

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan oturumu açarken Adalete yüklendi.



Pervin Buldan sosyal medya hesabından PKK'lı teröristin cenazesi için paylaşım yapıyor ve ona "şehit" diyor...



Tarih: 26 Ekim 2016

Aynı Pervin Buldan'ı TBMM Başkanlık divanında oturum yönetirken görüyoruz. Aradan 1 yıl geçmiş. Dokunulmazlıklar kalkmış ama henüz hiç bir şey yapılmamış. Üstüne Gazi Meclisin başkanlık makamında!!!

Dün akşam gözaltına alınan Gültan Kışanak'la ilgili konuşuyor... Adaleti eleştiriyor. Gözaltına alınmanın gerekçesi ise, teröre yardım ve yataklık!

Kimse kusura bakmasın ama biz hepimiz buna MÜSTAHAKIZ!

İktidar zaten başından beri dokunmakta kararsız. Daha Habur rezaleti unutulmadı.

Fakat muhalefet de bir kaç cılız itirazdan öteye gidemiyor.

Tekrar söyleyelim, iddia gencecik Mehmetçiklerimizin katillerinin övülmesi ve onlara destek olunması... suçlu ya da suçsuz olduklarına bağımsız mahkemeler karar verecek. Ancak iddia olsa bile KAN DONDURUCU!

Buna rağmen Meclis Başkanlığı makamında, Meclis temsil ediliyor.

ve buna hiç birimizin kanı donmuyor!

...

Haber sitelerinde bugünkü gelişme ile ilgili tafsilat şöyle...

Meclis Genel Kurulu’nda, Gültan Kışanak’ın gözaltına alınmasına tepki göstermesi üzerine tansiyon yükseldi

ANKARA (ANKA) -TBMM Genel Kurul, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında saat 14.00’te açıldı.

Birleşimi açan Buldan, “Sayın Gültan Kışanak ve Fırat Anlı dün akşam hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmışlardır. Bu haksız ve hukuksuz göz altıları bir an önce son bulması ve bu arkadaşların serbest bırakılmasını belirtmek istiyorum” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş da, “Diyarbakır Başsavcılığının yaptığı bir açıklama vardır. Siz Meclis’i İçtüzükle yöneten birisisiniz. Şu an TBMM’yi temsil ediyorsunuz, Meclis Başkanı’nı, o açıdan yaptığınız açıklamalarda ilgili makamların yaptığı açıklamaları dikkate almak durumundasınız. Kendinize göre hukuksuzdur diyemezsiniz, böyle bir hakkınız yok” dedi.

TARTIŞMA ÇIKTI

Buldan da, “Sizin bana müdahale etme hakkınız yok” derken Muş da, “Sizi uyarıyorum. Siz Başsavcılığın ortada bir açıklaması varken bunu bu hukuksuzdur diyemezsiniz. Buna karar verecek olan kişi siz değilsiniz. Siz burayı İçtüzük’e uygun şekilde yönetmek durumundasınız” diye karşılık verdi.

Buldan da, “Yapılan gözaltılar haksız ve hukuksuzdur” dedi

(Haberalp Özel)