Milli Kültür’den,  Milli Birliğe Milli Kültür’den, Milli Birliğe
Antalya'nın dünyaca ünlü turizm beldesi Side Antik Kent'i ziyarete gelen Rus turistler, sıcaktan bunalınca antik kentte temizlik çalışması yapan bir işçinin portatif çeşmesi ile serinledi.

Side Anttik Kent'te surlar bölgesini ziyarete gelen St. Petersburg'lu 2 doktor aile, sıcaktan etkilenince antik kent içinde temizlik yapan işçi Ali Bilir, portatif olarak kurdukları çeşmeyle duş yaptırdı. Sıcaktan bunanan Rus doktorlar, ailecek dakilarca soğuk su altında kalmanın keyfini çıkardı. Rus doktorların antik kent içinde soğuk su ile duş almalarına çocukları ve eşleri de eşlik etti.

St. Petersburglu çocuk doktoru Likola Lisunov, eşim ve çocuklarımla antik kentte dolaşırken sıcaktan etkilenince, bölgede temizlik yapan işçi elindeki hortumu alarak duş aldı. Ailecek antik kent içinde su ile serinlemenin keyfini çıkardıklarını belirten Lisunov, "Antalya Rusya'ya göre çok sıcak. Antik şehir içinde sıcaktan çok bunaldık. Taşınır çeşmeyi görünce biz de ailecek duş adık. Serinledik. Üzerime suyu tutunca cebimdeki bazı paraların ıslandığını sonradan fark ettim." diye konuştu.

Side antik kentte temizlik çalışması ve defne kesimi yaptığını belirten Ali Bilir ise kesim ve temizlik sonrası duş almak için portatif çeşme kurduğunu söyledi. Elbiseleriyle duş aldığını gören Rus turistlerin, elbiseleriyle suyun altına attıklarını belirten Bilir, daha önce de sıcaktan etkilenen bir Alman ailenin ailecek antik kent içinde duş aldığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim