Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
 İsveç’in başkenti Stockholm’de bir polis aracı illegal bir sokak yarışında görüntülendi. Büyük tepki çeken olay sonrası yarışsever polisler hakkında soruşturma açıldı.

Yaklaşık iki hafta önce, Stockholm’un güney bölgesinde bir sokakta çekilen görüntülerde bir kişi biri polis diğeri sivil görünümlü iki aracın önünde duruyor ve bir süre sonra heyecanla start veriyor. Hatırı sayılır oranda bir seyirci kitlesinin de izlediği yarışta yarışmacılar hemen gaza basarak yarışa başlıyorlar. 

Skandal görüntülerin medyaya yansımasından sonra polis eleştiri yağmuruna tutulurken üst düzey polis yetkilileri yaşananlara oldukça şaşırdıklarını ifade etti. Devlet haber ajansı TT’ye konuşan Stockholm Polisi’nden Gabriella Åslund, “Bu durum inanılmaz. Hâlbuki bizim görevimiz bu tip illegal yarışları engellemek.” şeklinde değerlendirmede bulundu. 

İllegal yarışta yer alan polis arabasının çalıntı olmadığı ve sürücüsünün büyük ihtimalle o sırada araçta görevli olan polis memuru olduğu ifade ediliyor. Güney Stockholm Polis Müdürü Christian Agdur o arabada kimin olduğunun belirlenmesi ve uyarılması konusunda talimat verdiğini belirtirken söz konusu skandal ile ilgili olarak bir soruşturma açıldı ve savcılık olaya el koydu.

Editör: TE Bilisim