Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Katar'ın başkenti Doha'da bugün toplanan Suriye'nin Dostları, muhaliflere askeri destek verme konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Aralarında; Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa, Mısır, Suudi Arabistan ve Katar'ın da olduğu 11 ülkenin dışişleri bakanlarının katıldığı toplantı sona erdi. Basın toplantısı düzenleyen Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casim Bin Cabir El Sani ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry toplantıda alınan kararlarla ilgili bilgi verdi.

Katar Dışişleri Bakanı El Sani, Suriye'de taraflar arasında dengenin korunması konusunda anlaştıklarını belirtti. El Sani, muhaliflere askeri destek sağlama konusunda fikir birliğine vardıklarını beyan etti.

Katar Dışişleri Bakanı, "Göndereceğimiz askeri yardımlar Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Selim İdris'e teslim edilecek." dedi. El Sani, gelişmeler karşısında adım atmamaları durumunda tüm bölgeyi içine alacak bir fitne çıkacağından endişe ettiklerini kaydetti.

Katar Dışişleri Bakanı, Esed'in olmadığı Cenevre-2 Toplantısı'na olumlu baktıklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise tüm Suriyeli tarafların içinde olduğu bir Suriye arzu ettiklerini söyledi. Kerry, belli bir kesimin 40 yılı aşkın bir süredir Suriye'yi yönettiğini ifade ederek, "Biz tartışmasız herkesin içinde olduğu, tüm azınlıkların korunduğu bir Suriye istiyoruz. Hiçbir şekilde Suriye'de mezhepsel bir çatışma istemiyoruz. Bölgede hiç kimse bölgesel bir savaş istemiyor." dedi.

KERRY: ÇÖZÜM İÇİN HER İKİ TARAF TAVİZ VERMELİ

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye'nin geleceğini bir kişi yada bir grubun belirlemeyeceğini ifade ederek, "Çözüm için her iki taraf (Esed ve muhalifler) taviz vermel.i" dedi.
Kerry, Suriye yönetiminin İran ve Hizbullah'ın desteğiyle krizi tırmandırdığını söyledi. John Kerry, tüm tarafların şiddetin sonlandırılması ve Cenevre 2 toplantısı çevresinde görüşmelerin yapılması konusunda fikir birliği içinde olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ayrıca Esed'in Cenevre 2 toplantısı çabalarına İran ve Hizbullah desteği ile Suriye halkına karşı savaşarak karşılık verdiğini söyledi. Kerry, Esed yönetiminin kimyasal silah kullanmasını ve aşırı grupların insan hakları ihlallerini de kınadı.

Öte yandan ABD'de yayınlanan Los Angeles Times, ABD İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Özel Kuvvetlerin bir yılı aşkın süredir muhaliflere Türkiye ve Ürdün'de askeri eğitim verdiğini yazdı. Gazete iddiasını ismini vermediği ABD'li yetkililere ve muhalif üst düzey komutanlara dayandırdı.

Editör: TE Bilisim