Yurdun güney, iç ve doğu bölgelerinde etkili olacak olan lodos fırtınası ile birlikte toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji, lodosun getireceği toz hava kalitesini azaltırken, çamur şeklinde yağışlara neden olabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bu gece ve yarın lodos fırtınası ve yer seviyesinin aşırı ısınmasıyla oluşacak termal rüzgarlar sonucu; Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Ankara, Kırıkkale, Kahramanmaraş ve Malatya illeri başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısı, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, İç Ege ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde toz taşınımı görülecek.

Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı

Toz taşınımının oluşturabileceği düşük görüş mesafesi, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim