Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Türkiye ’de çocuk nüfusunun toplam nüfusa oranı 2013 sonu itibariyle yüzde 30’un altına indi. TÜİK’in İstatistiklerle Çocuk araştırmasına göre, 2013 yılında çocuk nüfus yalnızca 69 bin kişi arttı ve 22 milyon 761 bin oldu. 2012’de çocuk nüfusun genel nüfusa oranı yüzde 30 iken 2013’te yüzde 29.7’ye geriledi.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (Betam) hazırladığı araştırmanın verilerine göre, çocuklarda ‘şiddetli maddi yoksunluk’ oranı Türkiye'de yüzde 63.5 düzeyindeyken, bu oran Yunanistan'da yüzde 16.5, İtalya'da ise yüzde 12.4. Bu verilere göre Türkiye’de her üç çocuktan ikisi şiddetli maddi yoksunluk içinde yaşarken şiddetli maddi yoksunluk çeken çocukların oranı Ege'de yüzde 50.9, Güneydoğu Anadolu'da yüzde 80.9'u buluyor. Radikal'in haberine göre, araştırma sonuçları, Türkiye'de protein ihtiyacını karşılayamayan çocukların oranının 64.7, ısınma ihtiyacını karşılayamayanların oranının 39.9, giyim ihtiyacını karşılayamayanların oranının ise yüzde 40.0 düzeyinde olduğunu gösterdi.

Betam araştırmayı, Türkiye'deki Gelir ve Yaşam Koşulları Anketleri ve Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) ölçütlerini kullanarak yapıyor. Buna göre, kira ve faturaların ödenmesi, evin ısınma ihtiyacının yeterince karşılanması, beklenmedik harcamaların karşılanması, her iki günde bir et, balık ya da protein eşdeğer gıdaların tüketilmesi, evden uzakta bir haftalık tatil masrafının karşılanması, bir arabaya, bir çamaşır makinesine, bir renkli televizyona, bir telefona sahip olunması olarak belirlenen 9 kalemden 4'ünü yerine getiremeyen bireyler şiddetli maddi yoksunluk içerisinde kabul ediliyor.

Radikal
Editör: TE Bilisim