Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
 MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, ABD Başkanı Obama’nın ev sahipliğinde yapılan “DAEŞ ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi”nde yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.

Özdağ, Davutoğlu’nun bölgedeki PKK ve DAEŞ saldırılarından söz ettiğini, ancak Türkmenlere yönelik saldırılarda bulunan PYD’den söz etmediğini belirterek, “Başbakan Davutoğlu’nun Suriye politikası ve PYD ile ilgili kafa karışıklığının devam ettiğini görüyoruz. Türkiye açısından öncelikli aşama Suriye’nin toprak bütünlüğünün güvence altına alınmasıdır.” dedi. Özdağ toprak bütünlüğü güvenliğe alınmayan bir Suriye’de demokrasiden ve huzurdan söz edilemeyeceğini kaydetti.

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ 

Özdağ ayrıca Davutoğlu’nu PYD’ye taviz vermekle eleştirdi ve “AKP’nin Diyarbakır İl Kongresi’nde, PKK’nın Kobani adını taktığı Telabyad’da PKK’nın kolu PYD’ye selam göndermekte, daha sonraki açıklamasında PYD’den terörist olarak bahsetmektedir. Bu ne yaman çelişkidir” dedi. 

Editör: TE Bilisim