GÜNCEL

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN MECLİSTE FLAŞ AÇIKLAMALAR !

MHP adına Genel Kurul'da Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ Genel Kurul'a hitap etti;

Ümit Özdağ'ın açıklamalarından satır başları:

Şehit edilen Binbaşımıza sahip çıkan Muş Varto ve Bulanık halkımıza da özel teşekkürlerimi sunuyorum.

Otradoğu'daki savaş oyunlarını analiz etmeden yaşadığımız terör sorununu tahlil etmemiz söz konusu değil. Bugün gelinen noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İş çığırından çıkmıştı' dedi. Bu sözler MHP'nin haklı eleştirilerini gözler önüne sermiştir. Erdoğan ve Davutoğlu işin çığırından çıktığını ve herkesin ayağını denk alması gerektiğini kabul etmişlerdir.

Öcalan bir başbakan yardımcısı tarafından dünyaya Kürtler'in lideri olarak lanse etmiştir.

1990'lı yıllarda PKK'ya karşı mücadele eden askerler yargılandı. Güvenlikçi politikalar diye eleştirdiğiniz kişiler terörü çöp sepetine atmıştı.


Terör örgütü hükümetin sağladığı imkanlarla örgütlenmelerini hızlandırırken, Oslo'da PKK'yı rahatsız eden vali ve güvenlik birimleri atandı.


Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'dan tabut gelmiyordu ama kahraman köy korucularımızın tabutları güneydoğuda kaldı.

Haziran 2015 seçimlerinde PKK 1940'lardaki seçimlerde açık oy gizli tasnif yöntemiyle oy kullandılar. HDP'nin elinde silah yok silahı arkasına saklamışlar.


Davutoğlu diyor ki çözüm süreci devam eder muhataplar değişir. Yapmayın yeni muhatabınız Diyarbakır Kabzımanlar Derneği Başkanı mı olacak?


Suriye gibi ülkelerde rejimi çökertirseniz devleti de ortadan kaldırmış olursunuz. Aynı şeyi Afganistan'da, Irak'ta gördük.

Şimdi Türkiye'de selefi cihatçı bir kadro yetişiyor. Bunun Türkiye'nin güvenliği için büyük bir tehlike olduğunu görüyorsunuz anlıyorsunuz.

PKK'nın siyasi kolundan söz açılınca Sayın Bahçeli'nin ifade ettiği hususu dile getirmek istiyorum. MHP'nin HDP'ye karşı aldığı tavır HDP'ye oy veren seçmeni yok saymakla itham etmektedir. Kürtler ve Zazalar bizim öz kardeşimizdir. Ancak müzakereler sürecinde PKK'nın ve PKK yandaşı örgütlerin meşruluk kazandığını görüyoruz. PKK'nın meşrulaştırılmasını isteyen çevreler HDP-MHP koalisyon senaryoları üretmektedirler.

Biz PKK'nın yaptığı 360 katliamı unutmadık, unutmayacağız. Çocukların katledilmesini meşrulaştırmaya çalışan zihniyeti affetmedik affetmeyeceğiz. İstiklal Marşımızı söylemeyen milletvekilleriyle uzlaşmadık uzlaşmayacağız.


Önümüzdeki günlerde askerlerimize polislerimize yönelik infazların devam edeceği görülüyor