Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
Oyuncu Erkan Petekkaya, Paramparça dizisindeki eski rol arkadaşı Nurgül Yeşilçay hakkında savcılığa kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Petekkaya suç duyurunda, Yeşilçay’ın dizi çekimlerine alkollü ya da geç gelmesi, çekim esnasındaki saldırgan tutumu nedeniyle yapımcı firma ile arasındaki sözleşmenin yenilenmediğini, dizinin çekimlerine onsuz devam edildiğini belirtti. Dilekçede Yeşilçay’ın Hürriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda ve telefondan çektiği mesajlarda “hadsiz, şımarık, saygısız, adam olmayı dene, git tedavi ol, kendini nimetten sayıyorsun” şeklinde mesajlar göndererek hakarette bulunduğu iddia edildi.

'SETE ALKOLLÜ GELİP HAKARET ETTİ' 

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar başlattığı soruşturma kapsamında Nurgül Yeşilçay’ın ifadesini aldı. Yeşilçay, ifadesinde rol arkadaşı Petekkaya’nın bir gün sete alkollü gelip küfür etmesi nedeniyle dizinin o dönemki yönetmeninin işi bıraktığını söyledi. Yeşilçay ifadesinde Petekkaya’nın yapımcının arkadaşı olması sebebiyle kendi arkadaşını yönetmen olarak diziye getirdiğini, öpüşme sahnesi olan bir bölümde kendisine ‘ben öpüşme sahnesi çekmem’, ‘sen böyle sahneleri, böyle o...u rollerini seversin’, ‘sen bu rollere alışıksın’ gibi cümleler kurduğunu ve bunun üzerine kendisine rest çektiğini anlattı.

'MESAJLAR DAVRANIŞLARININ KARŞILIĞIDIR'
Nurgül Yeşilçay, ifadesinin devamında şunları anlattı: “Dosyada bulunan telefon mesajlarını Petekkaya’nın sette yaptığı davranışlar nedeniyle attım. ‘Erkekliğini kadınlığım üzerinden taçlandıramazsın’ sözünü bana söylediği beyanlar dolayısıyla söyledim. Yazdığım mesajlar bana yapılan davranışların karşılığıdır. Hadsiz birine ancak bu şekilde cevap verebilirim. Ben kendimi savunmak zorunda kaldım. Aslında hakarete uğrayan benim. Benim hakaret kastım yoktur.“ 

RÖPORTAJ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA 

Savcı Ertuğrul Sarıyar, soruşturma sonunda hazırladığı iddianamede, Nurgül Yeşilçay’ın, Petekkaya hakkında gazete röportajında sarf ettiği sözlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, attığı SMS’lerde ise hakaret suçunu işlediğini belirtti. Yeşilçay’ın hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep edildi. Bakırköy 44’ncü Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi değerlendiriyor.
Editör: TE Bilisim