Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
İzmir'de yaşayan 36 yaşındaki Muharrem Atik, Hollanda'da olan sekiz yıllık eşi ve 3 yaşındaki kızını iki yıldır göremiyor. Eşinin ve kendisinin maddi sıkıntı yaşadığını, bu yüzden Hollanda konsolosluğundan vize almayı başaramadığını söyleyen talihsiz adam, çözüm bulmak için her yolu denemiş. Daha önce iki defa oturum izni reddedilen ve ailesinin göçtüğü Makedonya'dan bile vize almaya çalışan Atik, son olarak annesinin çektiği banka kredisini hesabında göstererek turist vizesi istemiş. Bu talebi de reddedilen Atik, yetkililerden yardım bekliyor. Kızı ve eşiyle sadece internetten görüşebilen Atik, "Kızımın bana 'Baba' diye seslenmesiye hıçkırıklara boğuluyorum. Bu hasretin artık bitmesini istiyorum." dedi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tatil yaptığı 2001 yılında Hollandalı Amanda Bianca Van Vliet ile tanışan Muharrem Atik, üç yıl süren birlikteliklerini evlilikle taçlandırmaya karar verdi. 2004 Aralık ayında Bornova Nikah Dairesi'nde dünyaevine giren çift, daha sonra ayrı ülkelerde yaşamaya başladı. Eşinin o dönemde sık sık Türkiye'ye geldiğini belirten Atik, "Eşim, sürekli kısa süreli vizeler alarak yanımıza geliyordu. Bir süre kaldıktan sonra da ülkesine dönüyordu. 2009 yılında geldiğinde bir yıl kaldı ve hamilelik sürecinin çoğunu burada geçirdi. Hollanda'ya döndüğünde, İrem ismini verdiğimiz kız bebeğimizi dünyaya getirdi." şeklinde konuştu.

'KIZIMI İKİ HAFTA GÖREBİLDİM'

Kızının bebekliğini uzun süre göremediğini anlatan Atik, "Kızım 1 yaşına girdiğinde eşim, iki haftalığına yine Türkiye'ye geldi. Kızımı sadece o dönem görebildim. Tekrar Hollanda'ya döneli iki sene oldu ve ben sadece kızımın fotoğraflarıyla yaşayabiliyorum." diyerek gözyaşı döktü. Hollanda'ya gidebilmek için her yolu denediğini ancak başaramadığını anlatan talihsiz adam, "Evlendiğimiz dönemde bir kez oturum vizesi için başvurdum, kabul edilmedi. Kızımız doğduktan sonra bir kez daha başvuru yaptım ancak yine olumlu sonuç alamadık." diye konuştu. Ailesinin Makedonya göçmeni olduğunu anlatan Muharrem Atik, oturum vizesi için son şans olarak oraya gittiğini söyledi: "Orada da 14 yıl önce kaybettiğim babamın kaydının silindiğini gördüm. Bizim ailemize dair hiçbir şey kalmamış. Ben de Türkiye'ye dönerek en azından turist vizesi başvurusu yapmaya karar verdim. Bunun için annem 5 bin lira banka kredisi çekti ancak yaptığım bu başvuru da reddedildi."

Deri işleme ustası olduğunu ancak son dönemde çalışamadığını, eşinin de Hollanda'da işsizlik maaşıyla geçindiğini belirten Atik, "Hollanda devleti, eşime ve çocuğuma ev imkanı sağladı ancak maaşının yarısını ödüyor. Hollanda konsolosluğundan bize verilen bilgide de benim işsiz olmam, hesabımdaki paranın az olması ve eşimin bordrosunda yazılı bedelin yetersiz olması gerekçe gösterildi. Eşim, işinin yoğunluğu ve maddi sıkıntılardan dolayı Türkiye'ye gelemiyor." diye konuştu.

YARDIM BEKLİYOR

Konuyla ilgili Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'na mektuplar gönderdiğini anlatan Muharrem Atik, "Gönderdiğim mektuplara ve başvurulara henüz bir cevap gelmedi. Kızıma kavuşabilmek için son ümidimi de yitirdim. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. Yetkililerden yardım istiyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim