GÜNDEM

YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM yemin töreni sırasında niye Cumhurbaşkanının yemin törenini oturarak izlediklerini açıkladı. Bu açıklamanın İyi Partililerin kendilerini CHP ve HDP ile beraber hareket ediyorlarmış gibi gösterenlere tepki olarak yaptıkları ve töreni oturarak izlemenin iç tüzük gereği olduğuna vurgu yapılarak, bir protesto gösterisi olmadığının altını çizmek istediklerinden dolayı yapıldığı anlaşılıyor.

 Yavuz Ağıralioğlu'nun paylaşımı şöyle:

Bugün Cumhurbaşkanımız yemin töreni için Meclis Genel Kurulu'na girerken, Cumhurbaşkanlık makamına saygımızdan, milli iradeye olan hürmetimizden ve devlet terbiyemize istinaden ayağa kalktık ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını Gazi Meclisimizde ayakta karşıladık.

Meclis içtüzüğüne uygun olarak da yemin törenini oturarak izledik. Partimizle ilgili oluşturulmaya çalışılan negatif algı çalışmasının aynen devam ettirildiğini üzülerek müşahede ediyoruz. Nezaketimizin dahi bu denli kabalık ile mukabele görüyor olmasını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Bu kabil merasimlerdeki spekülasyonları ve tartışmaları engellemenin yolu, teamüllerle tüzüğümüzü, sarih olarak amir hükümlerle belirlemektir. Bu hususun dahi tartışma vesilesi yapılmasını, kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunuyoruz.

Yavuz AĞIRALİOĞLU
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili