Türk dünyasının sesi: Azerin Türk dünyasının sesi: Azerin
Fantastik roman yazarı Cem Gülbent, yazarın, hitap ettiği okuyucusuyla aynı frekansı yakalarsa kitap okumada başarının yakalanmış olacağını söyledi.
Yazdığı fantastik çocuk romanlarıyla kendisinde söz ettiren yazar Cem Gülbent, Antalya'nın Manavgat ilçesinde çocuk okur hayranlarıyla buluştu.
Özel Manavgat Toros Sema Ortaokulu öğrencileriyle okulun konferans salonunda yazı yazma ve kitap okuma üzerine sohbet eden Gülbent, dünyada en güzel erdemin okumak olduğunu söyledi.
Yazdığı fantastik eserlerde vampir ve büyülü tasvirlere yer vermediğinin altını çizen Gülbent, eserlerinde; vampir ve büyüye yer vermediğini işin bizcesini yaparak okuyucuyla aynı frekansı yakalayarak merak duygusunu hep canlı tuttuğunu kaydetti.
Ülkede 50'den fazla fantastik roman yazan yazarının 500'ün üzerinde eserinin olduğunun altını çizen Gülbent, "Kitapta kitabın yazarı ile okuyucu aynı frekansı yakalarsa okumada başarılı oluruz. Hitap ettiğimiz okuyucuya merak duygusunu uyandırmak için yabancı yazarları taklit etme yerine işin bizcesini yazmalıyız. Bizim değerlerimizi, kültürümüzü anlatmak için vampirlere büyülere yer verme yerine işin bizcesini yazmamız gerektiğine inanıyorum. İşin bizcesini yazarsak daha kalıcı olur. " diye konuştu.
Her kitapta bir arkadaşın olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Gülbent, öğrencilerin, düzenli kitap okuma alışkanlığı kazanmada 'kitap okuma saatini' oluşturmaları gerektiğinin altını çizdi.
Gülbent, öğrencilerle sohbet sonrası fantastik romanları Düşler Ülkesi Paradokya, Parodokya Sırlar Geçidi ve Paradokya:Adalet Yıldız ve Kayıp Pusula isimli eserlerini imzladı.

Editör: TE Bilisim