TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;

9 Mayıs 1971'de Bakü’de doğdu. 5 yaşındayken Azerbaycan Devlet Televizyonu ve Radyosu’nda solist olarak çocuk şarkıları söylemeye başladı. 9 yaşında dünyaca ünlü Cücelerim Dans ve Müzik Topluluğu’nun, 15 yaşında ise Azerbaycan Devlet Televizyonu ve Radyosu’nda Menekşe Korosu’nun solisti oldu. Azerbaycan Devlet Konservatuvarı Şan Bölümünden mezun oldu.

2006 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından, “Azerbaycan Devlet Sanatçısı” unvanı ile onurlandırıldı. 1990 yılından beri birçok ülkede programlar, festivaller ve konserlerde sahne aldı ve yaptığı televizyon programları ile sesini tüm dünyaya duyurdu. 2009 yılından itibaren TRT Avaz ve TRT Müzik kanallarında programlar hazırlayıp sundu. 2015 yılında yayınlanan “Yüreklerde Biriz” Türkiye’de çıkardığı ilk albümü oldu. "Yüreklerde Biriz" albümünde yer alan "Çırpınırdı Karadeniz" eserine yapılan remix, hem YouTube'da hem diğer dijital platformlarda en çok izlenen ve dinlenenler arasında yer almakta hem de İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Fransızca, İngilizce, bazı Balkan dilleri ile Özbek, Kırgız, Kazak lehçelerinde de şarkılar söylemektedir.

Bir söyleşisinde "Müzik de bir millet için silah olarak görev yapıyor. Ben sanatımla yıllardır vatanımı savunuyorum. Sanatımla yıllarca işgal altında olan Karabağ için mücadele ettim." diyen Azerin'e; Türk tarihine, diline, kültürüne olan hassasiyeti ve Türk Dünyasına yaptığı hizmetler dolayısıyla Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği olarak teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

• Metni hazırlayan Özlem Ozan'a teşekkür ederiz.

Editör: Kerim Öztürk