Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Hollanda'nın Birleşmiş Milletler (BM) Gençlik Temsilcisi seçilen Türk asıllı Zehra Sarıaslan'ın ilham aldığı babaannesi Döndü Sarıaslan, çifte bayram yaşadıklarını söyledi.

BM'de Hollanda'yı temsilen yaptığı büyük alkış alan konuşmasında Zehra Sarıaslan, babaannesi Döndü Sarıaslan'dan çok etkilendiğini şu cümleler ile açıklamıştı:

"Babaannem çok zor bir hayat geçirmiş. Onun zamanında birçok kadın okula gidemiyor, bunun yerine erken yaşlarda evlendiriliyormuş. Çok çalışırlar, zor şartlar altında sebat ederler ve pek çoğu şiddet mağduru olurmuş. O zamanlar babaannemin anlattıklarını anlamaz ve umursamadan oyunuma devam ederdim. Yıllar sonra, bir yetişkin olarak babaannemin bana ne anlatmaya çalıştığını anladım. Babaannem bana, gençler olarak bizlerin kendimizi yetiştirmeye devam etmemiz ve geleceğimize yatırım yapmamız gerektiği mesajını veriyordu.''

ÇOCUK VE TORUNLARIMIN OKUMASINI TEŞVİK ETTİM

Hollanda'nın Harderwijk Şehrinde ikamet eden Döndü Sarıaslan, Zehra Sarıaslan'ın BM'de konuşmasını televizyondan izlediğini, kendisi ile gurur duyduğunu söyledi. Yozgat'ın Yeni Fakılı İlçesi Fehimli köyünden olduğunu anlatan babaanne Sarıaslan, çok istemesine rağmen okuyamadığını, bu okuma özlemini çocuklarını ve torunlarını okutarak giderdiğini söyledi. Sarıaslan, "1989 yılında Hollanda'ya geldim. Zehra'ya kendi hayat hikayemi bir gün anlattığımda içlendi ve ağladı. Kendisine ayağınızın üstünde durun ve okuyun dedim. Aslında tüm çocuklara bunu söylerdim. Tam yedi çocuğum vardı. Hepsini okuttum. Torunlarımın da okumasını hep teşvik ettim ve ardından onlar için dua ettim. Allah'ın inayeti ile oldu. Ben okuyamadıysam bile çocuk ve torunlarımın hepsi okudu. Kendim çok isterdim okumayı. Annem çok yalnız idi. Ve çok işler vardı. Eskiden erkekler ile kızlar bir arada okumazdı. Annem de bu nedenden dolayı okumadı. Babam sıhhiye idi. Dedem ise köyün alim kişisi idi. Ben okuyamadığım için biraz buruğum."

ALLAH BENİM SESİMİ TAYYİP'E ULAŞTIRDI

Torunu Zehra Sarıaslan'ın Birleşmiş Milletler'deki konuşması öncesi ve sonrasında çok dua ettiğini söyleyen Babaanne Döndü Sarıaslan, başından geçen ilginç anısını şöyle anlattı. "Başbakan Tayyip Erdoğan'a çok dua ettim. Allah benim sesimi Tayyip Erdoğan'a ulaştırdı. Çünkü çok istiyordum. Torunum Zehra BM'de konuşmasının ardından Ankara'ya davet edilerek kendisi ile bir araya geldi. Ben de Harderwijk'ten New York'a gitmeden önce Zehra'ya söylemiştim. Eğer kendisi ile bir araya gelir isen benden selam söyle demiştim. Benim selamımı ona iletti. Ben Başbakan Tayyip Erdoğan'a duacıyım. Her namazımdan sonra hiç aksatmadan ona dua ederim. Allah onu Türkiyemizin başından almasın."

ZEHRA'NIN BAŞARILI OLMASI İÇİN HER GÜN DUA ETTİM

Hollanda'da yaşayan Türk gençlerinin yaşadıkları ülkeye yararlı olmaları için çok okumaları gerektiğini söyleyen Döndü Sarıaslan, okuyan kimseden zarar gelmeyeceğini söyledi. Torunu Zehra Sarıaslan'ın başarılı olması için çok dua ettiğini, bu arada rüyasının da bunu desteklediğini söyledi. Sarıaslan, "Rüyamda Zehra'nın başarılı olacağını görmüştüm. Kendisi BM'yi kazanmadan bir ay önce rüyamda elimde bir çiçek büyüyerek dal budak sararak kocaman oldu. Onun bu şekilde başarılı olacağını dualarımız ile de destekledik. Allah'tan devamlı hayırlısını istedik. Her zaman da hayırlısını isterim. 20 yakın torunumun hiç birini birbirinden ayırt etmem. Şu anda Kurban Bayramı'nı Hollanda'da idrak ediyoruz. Torunum Zehra'nın BM konuşması ve Ankara'da Başbakan ile buluşmasını çifte bayram olarak yaşadık. İnşallah bütün bunlar hayırlara vesile olur." dedi.

ZEHRA SARIASLAN KİMDİR?

Zehra Sarıaslan, (24) 12 Kasım 1989'da Hollanda'nın Harderwijk şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Harderwijk'de tamamladı. Utrecht Üniversitesi Hukuk fakültesind okuyan Sarıaslan şu an son sınıf öğrencisi. 2011’de üniversiteler arası değişim öğrencisi olarak 5 ay Amerika’da Temple Üniversitesinde eğitim aldı. Daha sonra Hollanda’nın Birleşmiş Milletler (BM) Gençlik Temsilciğine aday oldu. İlk turda 16 aday arasından seçildi. Beş kişiyle yarı finale, ardından ilk üç adayla birlikte finale kaldı. Başkent Amsterdam Rode Hoed Kongre merkezinde 24 Ekim 2012'de yapılan final gecesinde 4310 rekor oy ile birinci oldu. Hollanda adına BM’nin gençlik temsilcisi olarak seçildi. Zehra, BM Gençlik Temsilcisi görevini 2 yıl boyunca sürdürecek. Sarıaslan'ın katkı sağlamak istediği alanların başında 'Kadın Hakları' ve kadınların uğradığı ayrımcılık konuları yer alıyor. Zehra Sarıaslan, "Kadınlar hala hem direk hem de dolaylı olarak ayrımcılığa uğruyor. Dünya’da birçok kadın maalesef eğitim alamıyor ve yine kadınların yüzde 40’ı küçük yaşta cinsel istismar kurbanı oluyor." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim