Eyüp El Ensari ve Fatih şimdi İstanbul’un iki ilçesinin adıdır. Bu akşam teravih namazında Fatih Cami ve Eyüp Cami tercihini yaparken kısmet Eyüb cami oldu. 


Mekke ve Medine kalabalığını aratmayan Kudüs Mescidi Aksa yalnızliğı, Ayasofya mahzunluğu içimizi burktu.

Bolulu bir öğretmenin Malatya Pötürge’de yürek burkan hikayesi! Bolulu bir öğretmenin Malatya Pötürge’de yürek burkan hikayesi!

Allah Resulünün Medine’de evinde misafir olduğu Eyüp El Ensari, şimdi kendi adıyla anılan ilçede misafir değil ev sahibi… kendisine nasip olmayan Istanbul’un fethi aziz Türk milletinin medari iftiharıve  gururumuz olan Sultan Fatih’e nasip oldu.  Fatih Sur içinde; Eyüp El Ensari Eyüp’te… İstanbul’un ve Türk İslam dünyasının manevi bekçileridir. Kıyamete kadar inşallah bu nöbeti birlikte tutacağız.Fethi nasip olan Fatih Sur içinde; Nasip olmayan Eyüp El Ensari surların dibinde aynı hak yolunun yolcuları olarak yatıyor.

Eyüp’e ilgi muhteşem ama Fatih’in mezarını bilecek çok az insan çıkar. Bir kıyas ya da fitne çıkarmak değil niyetimiz ama gerçek, iç burkucu… lafla olmaz bu işler, efendimizin hadisinin muhatabı böyle bir ilgisizliği hak etmiyor. Türk milleti kan ağlıyor şehitler veriyoruz.  Bu mübarek ayda, gecenin seher vaktinde dua edelim hakka hakikate vatana sahip çıkalım.  Bu manevi mekândan bütün dostlara selamlar; uyanık olalım basiret ve feragat sahibi olmamız gereken günlerden geçiyoruz.(Kalabalıklar içinde yalnızlık, iç hesaplaşma ve kıpır kıpır eden ruh halimiz Allahım bize dayatılan ve biçilen rolü değil; doğru yolu göster. Hayrımıza olanı nasip et; millete ruhumuzu ve bedenimizi adamayı nasip et yarabbi!)


Editör: TE Bilisim