8 Ağustos pkk kongresi ve Türkiye’yi bekleyen tehlikeler! 8 Ağustos pkk kongresi ve Türkiye’yi bekleyen tehlikeler!
 ABD'nin Suriye'ye gönderdiği silahların PYD'ye gittiği ortaya çıktı.

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'deki DAEŞ karşıtı muhaliflere yapılan askeri malzeme yardımının PKK'nın Suriye kolu olan YPG'ye değil, Suriyeli Araplara gittiğini açıkladı. Başbakan Davutoğlu, dün gazetecilerle yaptığı sohbette, "söz konusu silahların Türkiye'de kullanıldığı belirlenirse imha edileceğini" söylemişti.

SİLAHLARIN PYD'YE VERİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ABD'nin PYD'ye değil, araplara verdik dediği silahların PYD'li teröristlere teslim edildiği görüntüler ortaya çıktı. ABD'ye ait kargo uçağıyla getirilen silahları PYD'lilerin kontrol ettiği fotoğraflar PKK'ya yakınlığı ile bilinen sitelerde de paylaşıldı. Fotoğraflarda üzerinde PYD üniforması ve amblemi bulunan kişilerin silah dolu konteynerları açtığı ve silahları incelediği görülüyor. ABD, dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu olayı yaptığı açıklamalarla yalanladı.

İşte PYD'lilerin silahları teslim aldığı o kareler;



KÜÇÜK SİLAHLARA AİT MÜHİMMAT

Aynı yetkili, verilen askeri malzemenin yanlış kişilerin eline geçmesinin önlenmesi konusunda ise şunları söyledi: "Hesap verebilirlik konusunda çok dikkatli bir program yürütüyoruz. Bir miktar küçük silahlara ait mühimmat veriyoruz ve bunu nasıl kullandıklarına, DAEŞ'e karşı kullanıp kullanmadıklarına bakıyoruz. İlerleme ve etkinlik için ölçütlerimiz var. Yapmalarını istediklerimizi yapmazlarsa bir daha bizden bir şey alamazlar. DAEŞ'e karşı etkin bir mücadele verirlerse gönderdiğimiz paketlerin ağırlığı artacak, operasyonları için hava saldırısı desteği alacaklar."
Editör: TE Bilisim